BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50

Bakan Pakdemirli açıkladı! Elde kalan kurbanlıklar ne olacak?

Kurban Bayramında satılamayann hayvanlar elde kaldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Pakdemirli: ''Kurbanlıkları 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız'' dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 11 Adet Yorum
Nasrettin Halit oğlu

Uyuşturucudan zenginlerin kurbanı olan ne kadar insan var hepsi fakir çocuğu onların bir ekmek alacak parası yok babalar zevk i safada garibanlar içerde

Omer

Kurbanda önce söyleseydin keciyi 30 liradan kotelediler

Misafir

15 liradan alınan bir büyükbaş hayvandan yüzde 40 et alırsın yüzde 60 ı atılır bu durumda et maliyeti ne olur yüzde 40 ı 15 tl olan etin maliyeti 37.5 tl eder işletme gideri ulaşım gideri işçilik v.s ve kar payını da eklersen 45 tl yi bulur . Her şeye muhalifiz vesselam...

Mmm

15 liradan al 45 liraya sat ne güzel

Misafir

canlı hayvanı kesince,etin kilosu yarı yarıya azalır.maliyet ikiye katlanır.yani bakanın 14 tl den yerli üreticiden alacağı et, 28 tl ye gelir.fransa dan aldığı kesilmiş hayvan etinin kilosu 15 eurodur. bu etin fiatı, canlı hayvan hesabı ile, 7.5 euro eder.hesaplayın bakalım 7.5 euro kaç tl ediyor?kaba hesap ile;7.5 euro x 7 tl=52.5 tl dir.bakan yerli üğreticiden 28 tl den et alıyor,fransa dan aynı eti 52.5 tl ye alıyor.anlama özürlüler var diye yorum yazanın kendisi ,hem anlama hem 4 işlemde hesaplama özürlüdür.

Misafir

canlı hayvanı diyor 14 diye etin kilosunu demiyor anlama sıkıntısı çeken boş konuşan arkadaşlar.

Misafir

Ne Müjde yaa , Ulan 14 TL ye esek eti vermiyorlar bee.

Misafir

BİR MEDYA HABERİ:Kurban Bayramında satılamayann hayvanlar elde kaldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Pakdemirli: ''Kurbanlıkları 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız'' dedi.fransa dan ,kilosu 15 euroya hayvan alıyorsunuz.yerli hayvancının hayvanını,kilosu 15 tl den alıyorsunuz.yerli hayvancının et mi bozuk,yoksa sizin zihniyetininiz mi,bakan bekir pakdemirli?

Misafir

Fırsatçılık yapmayin. Anguslari getireceğini zevk vatandaşına sübvansiyon uygulayın. Biraz fazla bedelle alın teşvik edin. Somali'de aynı politikada uygulandı halk şehirlere göç ettirildi şimdi yiyecek bulamıyorlar.

Ömer Bayram

Hasan Erdur bey devletin göz yumduğunu söylüyorsunuz kurbanlıkları devletmi yetiştiriyor.Kurbancı napacak o kar etmeyecekmi nasıl bir düşünce devlet elde kalan kurbanlığı memleketine götürse bir sürü yol parası devlette zaten kalan kurbanlıkları madur olmasın diye alıyor bundan doğal ne var

hasan erdur

demekki devlet kurban bayramında milletin kazıklanmasına göz yummuş.bayramda niye bu fiyata satmadılar.gerçek değeri buysa fırsatçılara niye göz yumdu.

  • 1