BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.433,34

Bakan açıkladı Türk halkı parasını evde saklıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de vatandaşların Türk lirası ve döviz tasarruflarından yüzde 20'sini evde nakit olarak sakladığını, altının evde saklanma oranının ise yüzde 77.2'yi bulduğunu bildirdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 20 Adet Yorum
MİSAFİR

BAKAN BEY EVLERİ TEK TEK DOLAŞMIŞ GALİBA .BU KADAR NET KONUŞTUĞUNA GÖRE..SİZLER YANİ SİYASETÇİLER VE BÜROKRATLAR İŞ SAHİPLERİ DIŞINDA KALAN EN AZ 40 MİLYON KİŞİ AÇLIK SINIRINDA YAŞARKEN VEDE SİZLER ONLARA BİR TORBA KÖMÜR -BİR PAKET MAKARNA -YI NİÇİN DAĞITIYORSUNUZ MADEMKİ PARALARI VE ALTINLARI VAR ..HA...BU SÖYLEDİKLERİNİZİ SADECE CEPLERİNE HER DEVLETTEN PARA ALANLAR OLABİLİR ..ONUN İÇİN İYİ ARAŞTIRMA YAPMALISINIZ BAKAN BEY..

Misafir

CUMHURİYET MİRASI TÜKENDİ TABİ ŞİMDİ EVDEKİ KİRLİ ÇIKILAR SIRADA.

Dimi yaaaaa

Sayın Tüfenkçi siz evde hazırladığınız alışveriş listesine uyuyormusunuz diye sormayacağım tabiki tok açın halinden anlamaz çünkü.

seyfo

tabiki evde saklayacağız , faizle işimiz olmaz efendiler...

evvet doğrudur

Neden acaba,?güvensizlik olmasın.

DERTLİ VATANDAŞ

Sevgili Bakanımız aslında haklı. Türkiyede en zengin %10 parasının tamamını bankalarda saklıyor. Bankalar zaten onların evi. Altında onlarda. Ben kime sorduysam herkes borçlu. Borç kağıtlarıda evde.

Misafir

Olağanüstü Hal ve Savaş hallerinde hükümetler bankalara da el koyabilir!..

Misafir

Hangi paradan bahsediyorsunuz sayın bakanım.Üretici bitmiş durumda esnaf kan aglıyor asgari ücret alan bırak tasarrufu 1 lira bile artıramıyor bile hatta borçlanarak döndürmeye çalışıyor aldıgı 1600 lira para,onuda kiraya mı versin elektirik suya doğal gaza mı versin evine erzak alacak ona mı versin heleki çoluk çocugu varsa onun masraflarına mı yetirsin.Hangi para sayın bakanım siz söyleyin.DİYECEĞİM ŞUDUR Kİ ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN.

korkut

Sevgili bakan! Nereye bakıyorsun bilmiyorum ama para millette değil zengin %10 un elinde. Araştırmalara göre en zengin %10 insan Türkiye deki toplam servetin %80 ini elinde bulunduruyor.

Farabi

Tabiki milletin parasi evinde falan.Acimizdan oluyok diyenlerin cogu 100 er bin Lira cikarir evel Allah bu ulkede.Altin derseniz,avratlarin kollari altin dolu zaten.Dunyada baska hic bir ulkede boylesi yok herhalde

aykan

vatandaşın çoğunda para bitti gelişme durdu sadece altı kuru zenginler ranta dayalı olarak parasını katlıyor üreten alt ve orta sınıf bitik gel bak görki evdede para yok para siyasilerde ve onu fikri ve görüşü için değil çıkarı için destekleyen yalaka takımında bunuda herkes biliyor.

Misafir

Milletin evde saklayacağı para ne kadar olacak bin iki bin ortalaması ama bazı zenginler paralarını yastık altında saklar şöyle milyon dolarcık yani paranın yüklü kısmı bazı zenginlerde olması lazım,o zenginlerin parasının ortalamasını alırsan para millette olur,Cem Uzan'ın paralarıda havuzun dibinden çıkmadımı

Misafir

Yeşiller partisi Alman Hükümeti’nin Türkiye’ye “her türlü silah ihracaatını durdurması gerektiğini” savunarak “Alman Hükümeti bu operasyonu açık bir şekilde uluslararası hukuka aykırı olarak tanımlamalı, bugüne kadar böyle bir açıklama yapmadı” ifadesini kullandı.

Misafir

"Ama biz evdeki parayı da ellerinden almasını biliriz" deseymiş bomba olurmuş.

Bozkurt

Bakan kalkıp Türk halkı parasını altınını evde saklıyor derse tabiki hırsızlık çoğalır.

Misafir

bi müdahele etmediğiniz fakirin evdeki üçkuruşu kalmıştı onadamı göz diktiniz aç kurtlar??? allah gözünüzü tez zamanda toprak doyursun

Misafir

evdeki paraya kadar gözü diktilerse durum sakat,

Misafir

o değil de hırsızlar bu haberden sonra evlere girme sayılarını artırır artık...

Misafir

bu ne şaçma bir söyleşi türk halkı parasını evde saklıyor evde saklıcak tabiki bankaya koysan adamlar. hesap işletim ücreti adı altında parandan para kesiyor bu hırsızlık değilmi ama şikayet edeceğin bi yer yok yasal hırsız bankalar

Misafir

o zaman bırakında suriye afrin müslim ortadoğuyu, insanların morali sıfır sokaklar bile bomboş sakladıkları parayı harcasınlar ticaret bitti esnaf iflas etti allah aşkına ülkenin içi yanıyor ekonomi bitme noktasında

  • 1