BIST 9.450
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.495,37

Asgari ücret 2019'da ne kadar olacak? Komisyonda ilk yaşanacak

Asgari ücret görüşmeleri yarın başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti belirleyecek. bu yıl gözler komisyonda ilk kez yer alacak asgari ücretli çalışanında olacak.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
İnsan ücreti

Asgari ücret 01-01-2019 Tarihinden itibaren TAHSİLE,KIDEME,UNVANA,MEDENİ DURUMA VE BÖLGESEL olarak tespit edilecek.Daha sonra işçinin kaç odalı evde yaşadığına bakılacak.Her üç odadan her fazlası için ayrıca 150 TL net ödenecek.Küçük çocukların her biri için 250 TL ödenecek.İşçinin arabası var ise aylık 500 TL yakıt ve gider parası net ödenecek.

Tahsil ve kıdem

Önce aktif çalışan tüm işçilerin TAHSİLİ,KIDEMİ,UNVANI, MEDENİ DURUMU,HANGİ BÖLGEDE YAŞADIĞI,KAÇ ODALI EVDE YAŞADIĞI,AİLEDE KAÇ SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN KİŞİ TESPİTİ yapılsın.Ondan sonra ASGARİ ÜCRET TESPİT EDİLSİN.Okur yazar ve ilk okul mezunu işçi hariç diğer okullar ve Üniversite Mezununu olan işçilerin ASGARİ ÜCRETLE çalıştırılması EĞİTİME HAKARET OLUR.KIDEMDE GÖZ ARDI EDİLMESİN.Modern kölelik son bulsun.

Haydi kolaylı Gelsin

Aktif ve emekli işçiler hakkında maaş düzenlemesi de yapılması gerekiyor.1-3-5-10-15-20-25 yılını doldurmuş tüm işçilere TAHSİL,KIDEM,UNVAN VE MEDENİ DURUMLARINA GÖRE maaş ödenmelidir.Şu anki işçiler adına yapılan maaş ödeme biçimi işçileri köleleştirmek anlamına geliyor ki, bu durum uluslar arası Hukuk'a göre suçtur.Tüm ilgililerin dikkatine sunulur. Aktif prim ödeyen işçi ile İşçi emekli maaşlarının TAHSİLE,KIDEME,UNVANA VE MEDENİ DURUMA göre hesaplanmaması insan hakları beyannamesine göre işçi ve işçi emeklilerini köleleştirmek anlamına gelir ki bu suçtur.Bu konuda da Hükümetin inat etmemesi gerekir.Yoksa tüm işçiler AİHM'nin yolunu tutacaklar.Tüm yetkili,İdareci ve Hükümet yetkililerinin dikkatine sunulur.Aktif ve emekli işçiler ırgat,esir,amele ve köle maaşı istemiyor.2019 yılının ocak ayında Türkiye'de ki tüm işçi maaşları yukarıdaki özelliklere göre hesaplansın.

  • 1