BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48

Anayasa Mahkemesi Ayasofya'nın ibadete açılması için...

Anayasa Mahkemesi 2015 yılında Ayasofya'nın ibadete açılması için yapılan başvuruyu yarın görüşecek. Ayasofya'nın ibadete açılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapıldı. Başvuru sahibi Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği. Dernek 2015 yılında AYM bireysel başvuruda bulundu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
Ahmet Tarık deniz

İnşallah dedem Fatih'in emaneti olan Ayasofya yine ibadete acilir yoksa dedem Fatih'in Ayasofya için ettiği beddua üzerimizden kalkmaz

Misafir

İnşallah camii olarak açılacak bekliyoruz.

Enes kale

Dualarimiz acilmasi icin

Misafir

Sa ayasofya sanki bir gosterge Iman ve kufrun hangisinin galip Tebai .bagli oldugunun gostergesi Insallah cami olarak kabul edilirse islamin kufre galip gelmesinin baslangici gibi gorulebilir insallah?????

Bu Fakir

İlgili derneğin Ayasofya Camiinin ibadete açılması isteğini 2004 yılında AKP'li başbakan zımnen reddetmiş, sonra Danıştay da reddetmiş, şimdi reddetme sırasının AYM'de olduğu kanaatindeyim. Çünkü AKP'li Başbakanın reddettiği bir eylemi kabul etmek kimin haddine beyler!... Ben mi! İnşallah yanılırım.

Misafir

Bugüne kadar gerekeni yapmayanlar gibi Anayasa Mahkemesi de olumlu karar vermezse vebali,günahı sebep olanların olacaktır.Asırlarca ibadete açık olan yer batıl,haçlıların başkısı ile ibadete kapatanların vebaline ortak olmak iştemiyorsa talebi olumlu sonuçlandırmaları gerekir.

  • 1