BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68

AK Parti'den 'bedelli askerlik' açıklaması!

Türkiye'de askerlik çağında olanların önemli bir kısmı merakla bedelli askerliğin çıkacağı tarihi bekliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuyla ilgili çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve askerlik sorununun kalıcı olarak çözülmesini istediklerini belirtti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 10 Adet Yorum
Misafir

Parası olan askerlik yapmaz parası olmayan askerlik yapar.Adalet bunun neresinde.Bazılarının askerde az da olsa zoru görmesi lazım.Yoksa ne disiplini öğrenebilir ne sabretmeyi.Aile yapısını olumsuz etkileyeceği kanaatindeyim.

vatandaş

bedelli 20 yaş sonrası yararlanmak isteyen herkes yararlansın ve askerdeki kardeşlerimizde enaz 1000 Tl yardım verilmeli ve uzman alımlarındada bu askerlik yapanlara öncelik verilmeli

Misafir

20 ay namus borcu için askerlik yaptım sedat peker ve bazıların oglu gibi çürük raporu almadim. Vatan borcunun bedeli olmaz.herkes tatmalı.

Misafir

Kalici is? Devlete para verebilgin müdce muafsin?

ali veli

standarta bağlayalım hiç kimse seçim ve siyasi malzeme yapmasın 20 yaşından sonra isteyen 40 gün acemi eğitimi aldıktan sonra 10-15 bin lira versin vermeyen 6 ay veya 8 ay şeklinde geri hizmetlerde Türk ordusuna yardımcı hizmetler yapsın anlaşılan sayı çok fazla 14-15 senede erimiyecekler o zaman işi durumuna göre parayı versin o parada asker,şehit gazi ailelerinin sosyal ve ekonomik yönden faydalandırılsın uzun dönem 8 ay askerlik yapanlarda içinden yetenekliler seçilsin profosyonel ordumaza assubay olarak alınsın vatandaşta her seçim veya siyasi tartışmalarda ordumuzu ve bu milletin evlatlarını tartışma ortamına çekmemiş olur.

S.

Vatan borcu bedelli yapılmıyor bu bedel teçhizat olarak kullanılıyor.Teklonoji devrindeyiz ekonomin iyi olmalı savunma saniyede bağımsız olman gerekiyor istediğin kadar sen orada geri hizmette askerlik yap senin teklonojin yetersizse hiç bir anlamı kalmaz.Şuan zorunlu askerlik yapanlar nerede ne yapıyor ona bakalım elbette bir miktar onlara ihtiyacımız var ama lojistik olarak kullanmak için şuan operasyonlarımızda profesyonel askerlerimiz görev yapmaktadır.İhtiyaç fazlası gençleri hiç değilse makul ücret alarak savunma sanayide kullanmak teklonoji de kullanmak daha mantıklı değil mi.Ekonomi savaşında müslümanlar olarak gerideyiz bırakalım iş kuran,mesleğimi icra eden gençler ekonomi olarak katkı versin.

Misafir

Türk milleti 3000 yıldır devam eden ordu millet anlayışı vardır. Osmanlıda I. Ahmet ve sonraki padişahlar kafes usulüyle sancakta yetişmeden savaşa katılmadan padişah olmuştur. Sonrası malum. Türkiyenin stratejik konumu itibariyle bölgedeki gelişmeler nedeniyle askere ve orduya ne kadar ihtitacı olduğu görülmektedir.

Misafir

VATAN BORCU BEDELLİ OLACAK NASIL BİR VATAN AŞKI BU PARA KARŞILIĞI ASKERLİK YAPANLARIN SUÇU NEYDİ OZAMAN ONUDA AÇIKLAYIN

HAKLI

30 TL BEDELLİ ÖDEYENLERİN SUÇU NEYDİ 2 SENE SONRASINDA 18 TL BEDELLİ YAPILDI ŞİMDİDE 15 TL DİYORSUNUZ OLACAK İŞ MİDİR . 30 TL ÖDEYENLERİN HAKKINA GİRİLMİŞTİR BANKALARDAN KREDİ ÇEKİP ÖDEDİK TOPLAMADA 43 TL ÖDEDİM.30 TL ÖDEYENLERİN FAZLA PARALARI İADE EDİLSİN

D.

Çok isabetlı olur, askerler kadar ekonomide önemlidir osmanlı zamanında sefere çıkacağımız zaman hazinede paramız yoktu.En azından iş yapanlar,akademik alanda ilerleyenler ve aile bakanlara kalıcı çözümler getirilmeli.

  • 1