BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74

Aileler para teklif edip kiralık adres arıyor

1 milyona yakın öğrencinin liselere adreslerine göre yerleştirilecek olması, çocuklarına iyi bir eğitim aldırmak isteyen aileleri ‘göç’e zorluyor. Adrese göre öğrenci alacak liseler arasında ‘köklü okulların’ bulunması da bu göçü teşvik ediyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 10 Adet Yorum
Vatandaş

İyi de o iyi okullar mahalleleri sosyo ekonomik olarak iyi durumda değilse kısa sürede sıradanlaşacak. Varlıklı bölgedeyseancak üst gelirden olanlar oralarda ev kiralayabilir ya da alabilir. Gereksiz çaba.

Devlet Millet el ele içine ettik

Zamanında dediler ki (halk) çocuğumuz tembellerle okuyunca derse konsantre olamıyor dediler. Çünkü ben yaşadım, kızımın sınıfında okumaya gelende vardı, kavga nizah çıkaran sorunlu çocuklarda vardı, olmuyordu. OKS yapıldı eşitlik olsun diye. Bununda cılkını çıkardık milletçe. Şimdi hadi herkes evinin yakınında okusun denince kulaklarımızı tilki gibi dikdik, hımmm falan okul iyi ama bizim adres uymuyor hanım ne yapalım, uyduralım kocacığım. Biliyorsun bizim buralar iyi ama okul iyi değil, o semtteki okul iyi ama biz oturmuyoruz, ne yapalım. Orada kendimizi kiracı gibi gösterelim. Yok Milli Eğitimde tanıdık var o halleder, yok falan tanıdık halleder, yok bizim tanıdık halleder. Hallede hallede Mili Eğitimin içine ettik.

aktay

diyorum ki, öğretmenleri taşıma sistemi ile okul okul gezdirsek... uyanık arkadaşlara iyi bir ders olur...

mehmet

Ne yapsak boş, bu ülkenin insanlarının işi gücü alavere dalavere , şehirlerde ne yeşillik kaldı, her yere bina dikiyorlar. Park Bahçe yapılmıyor, şehrin içinde kalan boş yerlere bina AVM dikiliyor. Ankara da hava alamıyoruz. Ankara bitmiş Melih gözümüzü boyamış, yol kenarlarına ağaç dikmiş arsaları parsellemiş. Bırakın park bahçe yapmayı parkların içine bile sosyal tesis adı altında bina yapılıyor. Allah'ım bana bir şans verse inanın bu ülkeden kaçarım. Araba kullanmayı biliyoruz, bir hız bir acele bir telaş nereye gidiyon kardeşim. Yollara çöp atıyor balgam tükürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı var sporcu çıkaramıyoruz. Dün GS 11 yabancı ile sahadaydı.

MİSAFİR

EĞİTİMDE DEVRİM...EY HALK SİZ İSTEDİNİZ BUNU VE LAYIK OLDUĞUNUZ GİBİ YÖNETİLİYORSUNUZ

Turgay

16 senede eğitimde yaptıkları tahribat bile bunların gitmesi için yeterlidir ama maalesef eğitimle fazla ilgili olmayan seçmenlerin çoğunluğu yüzünden bu işden anlamazlara katlanmak zorundayız. Nasıl bir iktidar ki her gelen bakan öncekinin yaptığını bozuyor ve devrim yaptık diyor. El hak doğru eğitimi baştan aşağıya devirdiniz.

Misafir

Fetöye dikkat etmeli.Dersane furyasından sonra iyi eğitim veren okulların bulunduğu semtlerde ev sahibi olup kiralayarak,adred satarak veya öğrencileri belli adreslerde toplayarak bol miktarda para oradan da cukkalamasın.Öğrencilerin beyinlerine girip teröristliğe teşvik edemesin.

Misafir

% 10 un Türkiye sıralaması 115000'ci demek bu öğrenci bu başarı sıralaması ile üniversitede hangi bölümü kazanır?!!!!!!!!!

popüler Erkek

vaaaaayyyy vaaavy vay vay ndaha neler ,cok abartı bence

Kölnlü

DOgru bir uygulama, almanyada cocugumu daha iyi diye biraz daha uzak bir okula kaydedemedim „ felanca okul evinize daha yakin kaydinizi oraya yaptirmak zorundasiniz“ cevabini almistim

  • 1