BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.439,26

AB'nin 'dolar' rahatsızlığı: Hamle geliyor!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, çeşitli ticari işlemlerin ABD doları ile gerçekleşmesinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle, "Uluslararası piyasa katılımcılarının bütün ürünlerde ticari işlemlerini avro para birimiyle gerçekleştirmelerini hedefliyoruz" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 9 Adet Yorum
YK

Abd bilerek doları zayıflatıyor karşılığında verecek altın olmadığı için doları bitirecekler böylece dünyadaki dolarlar çöp olacak Abd nin borçları sıfırlanacak..

Misafir

kürsel ticaret ve ekonomisinde,dolar karşısında hangi para birimini kullanırsanız kullanın,eninde sonunda onun esiri olursunuz.yağmurdan kaçarken, doluya tutulursunuz.bence,abd ile anlaşmaya varmanız akıllıca olur.dünya ekonomisi,hepinize yeter.tek başınıza ele geçrme,küresel sömürü savaşını körüklüyor.buna bağlı olarak bölgesel sıcak ve soğuk savaşalr çıkıyor.toplumların huzuru kaçıyor.şu benlikten vaz geçin de anlaşın.küresel pasta, hepinize yeter.

Misafir

En iyisi Sterlin kullanmak ne batar ne cikar sapasaglam para.Bildim bileli en tepede durur arada bir sallanir sonra dahada tepeye cikar.

Misafir

Olasikliklar arasında ABD nin Avronun güçlenmesine tepki olarak Kibris ta Us kuran ABD, 2 Dunya savasi tazminati isteyen Yunanistan ile Avrupanin kararlarini bloke etme ve ayrilma ihtimalleri ve diger ulkeler arasindaki sorunlari kasiyarak dagitma planlari olabilir. Guclu Avrupa ABD'YE nede olsa rakip

Misafir

Dolar sadece USA nın etkisi altında her istediklerini yapabilirler. Euro ise 28 Avrupa devletine ait. Bize santaj yapılamayacak pra birimi . Bu yüzden Euro yu destekliyelim.

MİSAFİR

TÜRKİYE İÇİN VEDE MİLLET İÇİN DAHA KÖTÜ OLUR

Misafir

Auvroda dolarda batılı emperyalist güçlerin tuzagıdır,kanmamak lazım

Misafir

Avro taş gibi paradır.bence uluslararası ticarette doların yerini almalıdır.

Misafir

Ab.ülkesi olmayan devletler için dolar ne ise avro da odur.

  • 1