BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95

ABD'den 250 dolara ithal edilen cihazı 25 dolara ürettiler

TRABZON'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ulaştırma Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, ABD'den 250 dolara ithal edilen karayollarında asfalt yüzeyindeki genleşmeleri tespit eden 'gerinim ölçer' (strain gauge) adı verilen cihazı, 25 dolar maliyetle üretti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 13 Adet Yorum
Misafir

yılların karayolu. Milyarlaca bütçen var en küçük aleti bile yurt dışından alma peşindesin. bir arge yapıp bu tip ihtiyaçların üretkenliği zor olmasa gerk

emre

İnşaat Mühendisi olarak söylüyorum, ülkemizde ve tüm dünyada ulaşım mühendisiliğinde kullanılan formuller, abaklar ve katsayıların hepsi 1950 yıllarında amerikalıların bilimsel çalışmalarıdır. Ayrıca asfalttaki genleşme ve diğer katsayılar bu abaklardan elde edilir başka bir çalışma yapılmaz.

Misafir

ÇALIŞINCA OLUYORMUŞ. ÜRETMEZZSEK ELİN GAVURUNA PARA SAYARIZ. OSMANLIDA DA MATTBAYI GÜNAH SAYAN PADİŞAH YASAKLAMIŞ,YÜZYILA YAKION SONRA MATBA KABUL EDİLMİŞ.AMA KENDİLERİ PARİSTE ALAMANYADA LÜKS HAYAT SÜRMÜŞ.

Misafir

resimdeki adam türk mü? soldaki oldukça esmer olan!! amerikadan yapan adamı getirdik deyin bari..

Kerim

Helal olsun. Basarilarinin devamini diliyorum.

Misafir

Helal olsun sizlere....

Misafir

emeğinize,beyninize sağlık.bravo.

eren

Hemen teşvik verilip seri üretime geçilmeli ve ihraç etmeliyiz.

birkişi

Emeğinize sağlık hocam, Lütfen daha yaygın kullanılan cihazlarıda biz yapalım..

Misafir

Özelliklede ilaç sektörü buna içimizden yerli bilim adamlarımızınçalışmları ile bir an önce hayata geçirmeliyiz.

tatvanlı

süpersiniz sayın hocam.

k.k.k

Arkadaş bizim yapamayacağımız alet, ıvır zıvır yok. Yeter ki imkan verilsin, maddi destek sağlansın. Ama herkes istiyor ki ben kazanayım ben kazanayım. Herkes kazansın, ülke kazansın. Mesela kırtasiye malzemeleri ? Biz üretemez miyiz ? Çok daha iyisini yaparız. Sanayii, tekstil, ilaç sanayii. Bu alanlarda çok çok iyi şeyler yapabiliriz. Ne ustalarımız, ne zeki insanlarımız var bizim de. Yeter ki inanalım. Devletin bütün bu alanları tek bir çatı altında birleştirip, fabrikalar kurmasını ve atılımlar yapmasını bekliyorum. Yeter ki inanalım. Emin olun yaparız.

Misafir

hala dolarla ifade ediyoruz maliyetini 😂🤣😃😄😅🤣😂😁😀😀😆😗

  • 1