BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98

ABD'de büyük şok! ABD hükümeti 1. yılında kapandı

ABD hükümeti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için Trump’ın başkanlığının ilk yıl dönümünde resmi olarak kapandı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 12 Adet Yorum
bizde olsaydı ne olurdu?

Aynı sistem Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında bulunsa, seçilmiş cumhurbaşkanı "bu bir meclis darbesidir" diye bütçeyi onaylamayan seçilmiş meclisi darbeci olmakla suçlar, cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği bile başlı başına süreçten zararsız çıkılmasını sağlayacakken bu durum hiç yokmuş gibi davranılarak mümkünse meclisin,değilse de en azından ekonomik hususların tek adamda toplanması gerektiğine yönelik propagandalar başlar ve bir sene içinde de "bilmem ne sistemi" diye referanduma gidip cumhurbaşkanına baş ekonomici unvanı vererek Meclis başkanı, Maliye bakanı ve Merkez bankası başkanının yetkilerini de kendisinde toplardık.

Suat Özsoy

Ne krizi be abi.Okul döneminde proje ödevi olarak Amerika iç yerel ve merkez yönetim yapılanması araştırmam vardı o zamandan beri hayranım adamlardaki sisteme, koskoca Amerika başkanı da olsa öyle kendi ülkesinde istediği gibi cirit atamıyor, adamlardaki sistemi anlamak için Türkiye'deki yandaş medyayı ve troll hesaplarını takip edersen böyle olur işte, bir de bu duruma 'oh olsun' , 'beter olsunlar' diyenler var te Allam ya, güler misin ağlar mısın.

osmancık

Ortadoğuya 6 trilyon dolar harcadılar (Trump seçim kampanyasında dillendirmişti) kendi ülkelerine harcayacakları 24 milyarın hesabını yapıyorlar. Amerikan halkına balık otu yutturmuşlar, demokrasicilik oyunu oynatıyorlar. Amerikan vatandaşlarının vergilerinden topladıkları parayı İsrail'in uzun vadeli projelerine harcıyorlar.

Misafir

senato,kamu çalışanlarının ücret alammasına sıcak bakmaz.bir şekilde halledilir.bu durum ,abd hükümetini değil abd devletini yakından ilgilendiriyor.devletin işleyişi tıkanırsa,zarar gören devleti oluşturan toplum olur.devletin işleyişi, siyasi sebeplerle tıkanmaz.ek bütçeler devreye girmeli.ek bütçe yoksa,yerel federal bütçelerden karşılanmalıdır.her federal yönetim kamu giderlerini kendi bütçesinden karşılamalıdır.saygılar.

esra

Özetle, Abd'nin kasasında para var, ama senato'da çoğunluk (100 senatörün 60'ı onaylamalı. senatoda 51 cumhuriyetçi var) bunu onaylamadığı için Trump'ın hazırladığı bütçe tasarısı onaylanmadı. Kısaca Trump o kasadaki paraya dokunamıyor. Memurun maaşı ödenemiyor.KHK da çıkaramıyor. ilginç olanlarsa; 1- Trump'ın "hükümet kapanırsa kapansın lan n'apalım yani" tavrı 2- Piyasaların kapanmayı sakin karşılaması 3- Trump gibi bir popülist "bu bir ekonomik darbe girişimidir! demokratlar amerika'yı yeniden muhteşem yapmamızı engelleyemeyecekler! tüm vatandaşlarımı meydanlara bekliyorum!" da diyemiyor. hahahaa

osman

Bu durm aslında tehlikeli.Amerika krize girdiği an dünyadan random bir mazlum seçer ve ona savaş açar genelde. Son yıllarda yaşanan gelişmeler ışığında: Banko Kuzey Kore Yüksek ihtimal İran Sürpriz Türkiye'dir.Bakalım ne olacak.

kerem

Adamların sistemi nasıl çalışır onu gösteriyor. Evet bu dünyanın bugünkü şartları için sistem güzel aslında. Ben istedim böyle olacak demek neredeyse imkansız adamların ülkesinde.Federal hükümetin para harcayabilmesi için kongre’nin bütçeyi onaylamış olması gerek.Trump yönetiminin para harcama yetkisi cuma gece yarısı dolacak.Senato’dan geçici erteleme için onay çıkmazsa, gece yarısından itibaren Abd’de, devletin acil ve kritik hizmetler dışındaki tüm faaliyetlerini duracak.Öyle bizdeki gibi örtülü ödenek,sorma ver parası da yok.Aslında enteresan.

ihsan

inşaaalalha tamamen kapanırlarda dünyadan bir zalim kaybolur

börçigin

tepeleri yere gelsin açlıktan kan kusar duruma gelsinler iyi bir günleri olmasın amin demiyende onlar gibi olsun.

BETER OLUN!...

BELANIN İLKİDİR İNŞALLAH,DEVAMINI DA BEKLİYORUZ..

Akil

Beter olun şeytanın ülkesi abd

Rıfat

Abd vergi mükellefkerinin paralarını ortadoğuda insan kanı akıtmak uğruna har vurup harman savurup 20 trilyon dolar borç yaparsanız böyle hükümetsiz, parasız kalırsınız.O sebepsiz yere kanını akıttığınız milyonlarca insanın ahı yakanızı bırakmayacak.

  • 1