BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56

6 ay evli kaldı 14 yıldır nafaka ödüyor

Boşanmalarda eşlere bağlanan ‘süresiz nafaka’ kangrene dönüştü, 2 milyon kişi mağdur. Bazı kadınlar nafakadan faydalanabilmek için sigortasız günlük işlerde çalışırken, bazıları da resmi nikah kıymadan evleniyor. Tekrar evlenen ve kendilerine yeni bir yuva kuran erkekler ise çocuklarının rızkını nafakaya veriyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 67 Adet Yorum
Remzi

Süresiz nafaka ilkelliği devam ediyor.Yıl 2021.Nafaka ödeyecek parası olmayana hapis cezası var.Fakirlik suç. Türk milleti tarihinde böyle zulüm görmedi.

misafir

Tarafsız adil bir nafaka düzenlemesini halen devam ediyor. sandıkta madur erkeklerin tepkisini düşünemiyorum.

KEMAL UZUN

Konu 100GünlükEylemPlan' na almış olup ,Adalet Bakanı Sn. Abdulhamitgul ün son açıklamaları konunun çözüm noktasına geldiğinin kanıtıdır. Sıra KriterliSüreliNafaka yasasının bir an önce Tbmm ye gelip çıkmasındadır. Adalet Gazi Meclisinin sorumluluğundadır.

Misafir

Son 15 yılda yapılan feminist aile kanunları, aman feministler tepki göstermesine politikaları, dini konularda görüş açıklayan ilahiyatçı yazarları linç eden başörtülü feministler, erkeklere olabildiğince duygusal ve psikolojik şiddet uygulayan kadınlar, elbette erkeklerde suçlu ama soruna feminist ideoloji ile bakılırsa aile biter

Misafir

Evlenmeden yularsız yaşarsın, evlenince yuların olur kim artık nire çekerse. He caniim he.

Misafir

Evet kimse çocuk yapmak istemiyor. Ne den mi? Çocuğuna yedireceğin mama için seni köle yapar, Okula göndermen için seni köle yapar, Çocuğun okulu bitirse üniversite sınavı ile çocuğunu diskalifiye eder, ikinci sınıf insan damgası basar. Çocuğunu karnını doyurması için köle yapar. Neden çocuk yapayım ki?

Büyük beyinler fikirleri konuşurlar

Evlilik aktini kim bozmuş ya da bozulmasına sebep olmuşsa hukuk buna bakmalı. Her ayrılıkta cezanın erkeğe yüklenmesi adalet midir!?

Misafir

Evlenip çocuk yapayım niye? asgari ücrete terbiye edilsin diye bir mağdur daha mı olsun. Asla.

Misafir

Pırrrrr uçtu getti O evlilik devirleri! Sisteme ters.

Misafir

Hormonlu kafeste büyümüş tavık ile köy horozunu bi araya bıraksan olmaz!

Misafir

Çapkınlık en iyisi! ne sömür ne de seni sömürsünler herşey karşılıklı ve tabi evlilik kırmızı çızgi.

Misafir

Bugün yeter! civittıra yazacam artık! Evlenmeyin la!

Misafir

Asgari ücretle geçinilmiyor zaten, bi de evlenecen huuuuu! Bu parayla evliyken çapkınlık ta yapılmaz! teeee! Üstüne boşanınca bi de nafaka! Akıllı olun la ne diyonuz!

Misafir

Şartlar erkeğe adaletsiz olunca; evlilik, Allah Rahmet Eylesin!

Ali

Bizim toplumunun kadınlarının çoğu sevdiği ve beğendiği için evlenmez. Kafasında evliliği hayat garantisi olarak görüyor. Düzgün bir amaç taşımayan evlilikle çok sorunlar var.

Misafir

Evlilikten konuyu açar açmaz, en sevdiğim şey garson hesap! ve gelen hesaba ayrı ayrı olacak cevabını verirkenki mutluluk paha biçilmez!

Misafir

Evlilik yok! Nafa yok! Sorun yok!

Misafir

Bildiğimiz klasik şey inek sütü için sağılır! Maaşallah bizim kanunlarımız da tekeden süt çıkarıyor! Hasbinallah!

lilla

evli kaldigi müddetce nafaka ödensin, mesela kisi 1 ay evli kaldiysa 1 ay nafaka alsin, ama 40 yil evli kalanin nafaka süresizhakkidir.

Misafir

secimden once kadina odenen nafaka kanunla durdurulmasi gerekir. Bende engelliyim . Kasitli olarak eziyet etmesi ve aldatmasi ustune nafaka almasi cok zoruma gidiyor. 2013. yilindan bu tarafa nafaka oduyom engellilerin kadina nafaka odeyemecegi dahil yargitay kararlari var ama ona ragmen yerel mahkemeler neden kadina nafaka bagliyor.

ayse

zaten artist, yasli zengin takimina yapisan genc kizlarin da tek amaci , cocuk yapip ömür boyu para koparmak. En yeni örnek Seyma Subasi. Dededi yasindaki Acun'un parasi olmasaydi hic yüzüne bakar miydi?

Misafir

Bildiğimiz klasik şey inek sütü için sağılır! Maaşallah bizim kanunlarımız da tekeden süt çıkarıyor! Hasbinallah!

Misafir

Devlet her konuda olduğu gibi bu konuda da etkin olamıyor...Bunu bilmiyor mu,duymuyor mu,görmüyor mu? 6 ay evlilikten sonra boşanan bir kadın; gündelik işte çalışıyorsa,gizlice dini nikahla evleniyorsa ya da nikahsız birileriyle yaşıyorsa bunu tespit etmek çok mu zor? Tespit edildiği anda o kadın derhal tutuklanıp en az 3 yıl hapse atılırsa, aldığı bütün nafakalar kendisine ödettirilirse,üstüne çok ağır bir para ceza verilirse sorun kökünden halledilir!

Misafir

Başınızı belaya sokmayın! çay olmuş 4 lira! herkes kendi çayını ödesin! Gerçeği hemen anlarsınız bir çay parasına :)))

Misafir

Abi kızı yetmedi! kaynana da bize taşındı!