BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77

3 Bakan seçim öncesi istifa edecek mi?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, daha önceki dönemlerde milletvekili seçimi öncesinde Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının görevlerinden ayrıldığını hatırlattı. Şu anda yürürlükte olan durumu özetledi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
Misafir

Parayi veren düdüğü çaler

Misafir

reıs allah ıcın bu bekır bozdagı al.bu adam ı goren oy vermıyor

Misafir

Sana kalsa seçim de yapılmasın diyeceksin. Ama Anayasanın hükümleri istifa etmelerini öngörüyor.

Misafir

başından beri yanlış olan istifa edilmesiydi. 3 bakanın neden istifa ettiğini kim açıklar. yerine gelen 3 bakan 3 ay bakanlık yapıp ömür boyu maaş koruma vs. hakkı kazanıyor. bu işe dur dendiğine sevindim. devlet çok fazla sömürülüyor.

kundemacı

Anayasa değişikliğine evet diyenlerden kaç kişi bu değişikliği bilerek evet dedi. Hiç birinin bu değişiklikten haberi olmadan evet demişler. Şimdi yapılacak seçimlerin tartışılır hale getirmişler.

Hakkı B.

Anayasa'nın 114, 116 ve 177. maddeleri incelendiğinde görülmektedir ki; Önceki Anayasa hükmü uygulanacak olursa TBMM, Meclisin yenilenmesine karar verdiğinde bu 3 bakanın istifa etmesi gerekmektedir. Yeni Anayasa uygulanacaksa Meclisin erken seçim yetkisi olmayıp cumhurbaşkanınca yenilenmesi gerekmektedir ki bu durumda da komple hükumetin değişmesi, Meclisteki partilerden seçim hükumeti kurulması ve bu 3 bakanın bağımsız kişilerden oluşturulması gerekmektedir.

Misafir

Her sey ben yaptim oldu mantogi

Misafir

emeklilerin intibak zammını verin adil olun

  • 1