BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15

15 temmuz'da Erdoğan'ı taşıyan helikopter teknisyeni KHK listesinde

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan ve Bylock tuzağıyla tutuklanan helikopter teknisyeni polis Tayyib Sina Doğan KHK ile görevine iade edilen 1825 kişi arasında.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 12 Adet Yorum
Davut

Avanta Kapma Partisi oldu maalesef

Misafir

9)''İman edip yararlı iş yapanlara gelince, onlar da cennetliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar.''bakara suresi 82.ayet. ''Allah, iman sahiplerinin Velî'sidir; onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Küfre sapanlara gelince, onların dostları tâğuttur ki, kendilerini nurdan karanlıklara çıkarır. Bunlar cehennemin dostlarıdır. Orada sürekli kalacaklardır onlar.'' Bakara suresi 257.ayet.....bu konuda bir de hadis vereyim:(Allah'tan başka ilah olmadığına Allah'ın bir ve ortağı olmadığına ve Muhammed'in Onun kulu ve Resulü olduğuna, keza Cennet ve Cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, Allahü teâlâ onu Cennetine koyar.) [Buhari, Müslim, Tirmizi] ....iman etmek demek;imanın 6 şartına iman etmek demektir.aklıselim olanlara saygılar.

Misafir

8)f)sünnetlere uymayana peygamber şefaat etmez diyenlere karşı,şunu söyleyeyim;Allah ın iman edenlere yardım edecektir. şu ayetler delildir. ''İman edip sâlih amel işleyenleri, karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için size Allah’ın apaçık âyetlerini okuyan bir Peygamber göndermiştir. Kim Allah’a inanır ve faydalı iş yaparsa Allah onu, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetlere sokar. Allah o kimse için gerçekten güzel bir rızık vermiştir.''talâk suresi 11. ayet.

Misafir

7)“Allah'ın sözlerini değiştirebilecek hiçbir kuvvet yoktur.” enam suresi 34 .ayet.kua anı bozmak ve yok etmek için sünnetleri kaldırmak istiyorlar diyenlere duyurulur.Allah (c.c.),kur an ı koruyacağını vaad etti.ama,sünnetleri koruyacağını vaat etmedi.çünkü sünnetleri yerine getirmek farz ve vacip değil nafiledir.Allah(c.c.)nafilerieri yerine getirme şartı koymamıştır.e)sünnetleri yerine getirmeyen kâfir olur diye bir ayet yoktur.araf suresi 158.ayet ve bazı ayetlerde peygambere uyum emri,onun tebliğ ettiği vahiylere uyun emridir.sünenetlerine uyun emri yoktur.

Misafir

6)vitir namazının rekat sayısı hakkında bir hadis: Ebû Eyyûb el-Ensârî (r.a.)'den; demiştir ki: Resûlullah (s.a.) şöyle buyurdu: “Vitir her mü si ü m an üzerine hakk (vâcip)tir. O halde onu iste­yen beş, isteyen üç, dileyen de bir rekat kılsın."[20]6)d)kur an ı bozmak ve yok etmek isteyenlere karşı Allah (c.c.) güvence vermiştir.kur an ı bizzat Allh(c.c.) koruyacaktır.delil:''Hiç şüphe yok ki,o zikri(kur an ı)Biz indirdik,onu koruyacak olan da biziz.''hicr suresi 9. ayet.

Misafir

5)İmrân İbnu Husayn anlatıyor: “Fetih günü, Resûlullah’la birlikte Mekke’de hazır bulundum. Mekke’de onsekiz gece kaldı, bu esnada namazları hep iki kıldı. Şöyle hitabediyordu:”Ey bölge halkı! Siz bize bakmayın, dört kılın. Biz hep yolcuyuz (bu sebeple kasrederek iki kılıyoruz).” [Ebû Dâvud, Salât 270, (1229).]5)....İbnu Ömer anlatıyor: “Resûlullah Mina’da bize iki rek’at kıldırdı, arkasından Ebû Bekr de öyle kıldırdı. Ebû Bekr’den sonra Hz. Ömer ve hilafetinin başında Hz. Osman da iki kıldırdılar. Sonra Hz. Osman dört rek’atli olarak kıldırdı. İbnu Ömer imamla kılarsa dört kılardı, yalnız kılınca da iki kılardı.” [Buhârî, Taksîru’s-Salât 2, Hacc 84; Müslim, Salâtu’l-Müsâfirîn 17, (694); Nesâî, Taksîru’s-Salât 3, (3, 121).]

Misafir

4)''O korkulu zamanda namazı kıldınız mı gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yanlarınız üzerinde hep Allah'ı zikredin. Korkudan kurtulduğunuzda namazı tam erkanı ile kılın. Çünkü namaz müminlere belirli vakitlerde yazılı bir farzdır.''nisa suresi 103.ayet.bu surelerin tevsirinde alimler,namaz vakitlerinde namaz rekatlarının, savaş ve korku hallerinde birer rekat,normal zamanlarda ikişer rekat kılınacağını söylemişlerdir.ayetlerden başka hadis delili isteyenler için delil:Hz. Enes anlatıyor: “Medine’de öğle namazını Resûlullah ile dört rek’at kıldık. Mekke’ye gitmek üzere yola çıkıp Zülhuleyfe’ye gelince ikindiyi iki rek’at kıldı.” [Buhârî, Taksîrû’s-Salât 5; Müslim, Salâtu’l-Müsâfirîn 11; Ebû Dâvud, Salât 271; Tirmizî, Salât 391; Nesâî, Salât 17]

Misafir

3)c)namazın kaç rekat kılınacağı kur anda vardır.delil:''Sen onların aralarında bulunup da onlara namaz kıldırdığında içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında diğer bir kısmı arkanızda beklesin. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. Kâfirler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Eğer size yağmur gibi bir eziyet erişir veya hasta olursanız silahlarınızı bırakmanızda bir vebal yoktur. Bununla beraber ihtiyatı elden bırakmayın. Kuşkusuz Allah kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.''nisa suresi 102. ayet.

Misafir

2)şimdi bu mevzuları ele alalım. a)kur an anlaşılıdır.kur an bilmece mi ki anlaşılır olmasın?delil:Biz onu, anlayasınız diye,Arapça bir Kur an olarak indirdik.yusuf suresi 2. ayet.bir başka ayet:Allah sözün en güzeli olan Kur'an'ı; âyetleri birbirine benzer, uyumlu, ahenkli ve yer yer tekrar eden bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların (bu Kitab'ın etkisinden) derileri ürperir. Sonra hem derileri hem de kalpleri Allah'ın zikrine (yönelerek) yumuşar. Bu kitap, Allah'ın hidayet rehberidir. Dilediğini onunla doğru yola iletir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren bulunmaz.)zümer suresi 23.ayet. b)kuran da herşey vardır,herşey kur an da açıklanmıştır. delil: ''Ne yerin karanlıklarında bir dane, ne yaş ne de kuru (hiç bir şey) yoktur ki, apaçık bir Kitap’ta (Kur'ân’da) bulunmasın.”en'am suresi 59.ayet.

Misafir

1-)bulunduğum ilde,her cuma namazdan önce,merkezi bir camiden diğer camilere naklen vaaz yayını yapılır.dün,yani 12 ocak 2018 tarihinde,cuma namazı öncesi yine bir naklen vaaz yayını dinledim.vaaz eden hoca,cehaletini sergiledi.kur an da herşey açıklanmamış ve herşey yokmuş,kur an anlaşılır deyilmiş de vaktiyle peygambere sorup anlamını öğreniyorlarmış,melsela namazların kaç rekat olduğu kur an da yokmuş,sünnet yerine getirilmeden müslümnlık olmazmış,sünnetleri yapmayanlar kafir olurmuş,sünnetleri yerine getirmyenlere peygamber şefaat etmezmiş.kur an ı bozmak istiyenler varmış bunar önce sünneti kaldırmak istiyor sonra kur an ı bozacak kaldıracakalrmış.baştan aşağı cehalet örneği.cehalet değilse;art niyet,korku,baskı,tehtit,şantaj ile sünnet dayatması yapılıyor.

Misafir

içimize yıllardır çöreklenen bu gizli hainleri kim gelirse gelsin temizlemek yıllar alır, bunları temizlemeden bu ülke asla yükselişe geçemez, temizleme aşamasında devlete her türlü destek verilmeli, ama asla fetocuları savunmamalı, onları her savunduklarında adamlar kendilerini birşey sanıyorlar, kimse devletten büyük değildir.

ŞEREF,NAMUS,HAYSİYET YOKSUNU BUNLAR...

BU FETÖ'DE VE FETÖCÜLERDE NE AHLAK VAR NE VİCDAN.ÜLKEMİZİ SATMA DESEN BUNLARDA,ŞEREFSİZLİĞİN HEPSİ MEVCUT.KANDIRDIKLARI İNSANLARI İYİCE SÖMÜRMÜŞLER,KANDIRMIŞLAR,SORU ÇALIP KUL HAKKINI YEMİŞLER VS VS.NE YAZSAK AZ.

  • 1