BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  MAGAZİN

Yönetmen Kamil Renklidere'nin cenazesi yürek burktu

Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü sahibi yönetmen Kamil Renklidere, 64 yaşında Bodrum'da hayatını kaybetti. Ünlü yönetmenin cenaze törenine sanatçısı Enver Demirkıran'ın tepkisine neden oldu. İşte Renklidere'nin cenazesinden insanı hüzünlendiren o görüntüsü;

Abone ol

Bir süredir kanser tedavisi gören Kamil Renklidere Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybetti. Renklidere, Turgutreis Yalı Camisi'ndeki cenaze töreni sonrası toprağa verilirken, cenazeye katılımın az olması sanatçı Enver Demirkıran'ın tepkisine neden oldu.

Aydın'ın Söke ilçesinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Renklidere için, dün ikindi namazı sonrası Bodrum Turgutreis Yalı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Renlidere'nin yakınlarının yanı sıra, oyuncu dostları ve vatandaşlar katıldı.

"İNSANLAR ÇOK VEFASIZ"

Sinema sanatçısı Enver Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Renklidere'ye Allah'tan rahmet dileyerek, cenaze törenine az sayıda kişinin katılmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

"İnsanlar çok vefasız, yaşarken çevrende dört dönüyorlar, öldüğün zaman bir 15 dakikalarını ayırıp bir Fatiha bile okumuyorlar" diyen Demirkıran, Renklidere'nin çok iyi bir yönetmen olduğunu ifade etti. Oyuncu Sönmez Yıkılmaz da Renklidere'nin ölümüne çok üzüldüğünü ifade etti.

Renklidere'nin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Turgutreis Akçaalan Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

"Terzi Baba" filmi ile 1998 yılında Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü'ne layık görülen Renklidere, Türk sinemasının Türkan Şoray, Kemal Sunal ve Tarık Akan gibi önemli isimleriyle çeşitli filmlerde rol almış ve çok sayıda filmin yönetmenliğini yapmıştı.