BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı

ERZURUM'da Mersin'e gitmek için yola çıkan yolcu otobüsü, kar ve buzlu yolda kayarak şarampole yuvarlandı.

Abone ol

Can pazarının yaşandığı kazada 1 kişi öldü, 4'ü ağır 45 kişi yaralandı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında Erzincan-Sivas karayolunun 16’ncı kilometresinde, Erzincan Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında meydana geldi. Erzurum’dan Mersin'e gitmek için hareket eden ve içinde 54 yolcu ve 4 personel bulunan Sedat Sarı'nın kullandığıi 34 FA 6307 plakalı otobüs, buzlanma ve tipi nedeniyle yoldan çıkıp şarampole yuvarlandı.

Kaza sonrası soğuk havada çevreye yayılan yolcular can pazarı yaşadı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine, sağlkıl, AFAD, Arama Kurtarma, Erzincan Belediyesi Arama Kurtarma ve Kızılay ekipleri sevk edildi. Tipi nedeniyle kurtarma ekipleri de zor anlar yaşarken, otobüsün altında kalan yaralılar yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından güçlükle çıkarıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin öldüğü kazada yaralanan 4'ü ağır 45 kişi, ambulanslara Mengücek Gazi Eğitim Araştırma, Özel Neon ve Araştırma Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.

Kazadan yara alamadan kurtulan bir yolcu otobüsün kaydıktan sonra şarampole yuvarlandığını söyledi. Kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

kaza.20150108101313.jpg