BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  GÜNCEL

Yola inerken bulundu dişi boz ayı yavrusu koruma altında

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde 10 gün önce ormanlık alandan yola inerken bulunan 2 aylık dişi boz ayı yavrusu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alındı.

Abone ol

Yoğun bakımda enfeksiyon tedavisi yapılan Bitlis ve Van illerinin birleştirilmesiyle 'Bivan' adı verilen ayıya Veterinerlik Fakültesi son sınıf öğrencisi Tülay Erdönmez gönüllü olarak bakıyor.

Bölgenin en önemli merkezlerinden biri olan YYÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir ayı yavrusu tedavi ediliyor. Tatvan'da vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan 2 aylık ayı yavrusu Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından yoğun bakıma alındı. Aslan,"Yavru ayı geldiğinde çok zor şartlarda hayatta kalmak için mücadele etmişti. Yoğun bir enfeksiyon vardı. Bunun tedavisi yapıldı. Şimdi sağlığı iyi. Ayı rehabilite merkezleri var. Buraya sevk etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan yavru ayının hayata tutunabilmesi Veterinerlik Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Tülay Erdönmez gönüllü olarak ayının bakımını üstlendi. Sabahın erken saatlerinde rehabilitasyon merkezine gelen Erdönmez, süt, yumurta, bal ve vitaminlerle zenginleştirilmiş karışımla yavru ayı besleyip gezdiriyor. Yavru ayıyı çok sevdiğini ve alıştığını belirten Erdönmez,"Çok sevimli. Hiç ayrılmak istemiyorum. Her türlü bakımını yapıyorum" dedi.