BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Yol durumu Bolu D-100 ve karayolları son haber

BOLU Dağı D-100 karayolu başta olmak üzere karayollarında son yol durumu nedir? Kar sebebiyle kapanan yollar hangileri. İşte karayollarında son durum.

Abone ol

Yoğun kar yağışı sebebiyle yollar kapanmaya başladı. Sivas - malatya karayolunda ulaşım durdu. Peki can damarı olan TEM otoyolu ve D-100 Bolu karayolunda son durum ne? İşte karayollarından gelen son bilgiler.

Sivas-Malatya karayolu tipi sebebiyle tamamen ulaşıma kapandı. Gelen bilgilere göre Kangal-Ulaş arasındaki yolun Yağdonduran mevkisinde tipi etkili oluyor. Görüş mesafesinin düştüğü yolun bu kesimi, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapandı. Sivas'tan Malatya istikametine giden araçlar Ulaş ilçesi girişi, Malatya'dan Sivas yönüne seyredenler de Kangal ilçesinde bekletiliyor. Malatya güzergahına gidecek yolcu otobüsleri de Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde bekliyor.

TEM OTOYOLU VE D-100 BOLU DAĞI SON DURUM

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili olmaya başladı. TEM Otoyolunun viyadükler ve tünel geçişlerinin yanı sıra D-100 Karayolunun Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkileriyle Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz Bağlantı Yolu Hiciz ve Kabalak geçişlerinde etkili olan kar, yer yer ulaşımı güçleştiriyor.

Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini artırarak devam edeceğini bildirdi.

GÜMRÜK KAPILARI SON YOL DURUMU

Kar kalınlığı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 2, Kofçaz'da 5, Demirköy ilçesine bağlı Mahyatepe mevkisinde 10 santimetreye ulaştı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de Dereköy Gümrük Kapısı, Kofçaz ve Demirköy ilçeleri ile Mahyatepe mevkisinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri ise sürücüleri, buzlanma ve kar dolayısıyla yavaş gitmeleri konusunda uyardı.

KARAYOLLARI YOL YAPIMI VE ONARIM SON DURUM

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Balıkesir-Edremit yolunun 22-23'üncü, Orhangazi-Yalova yolunun da 18'inci kilometresinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle bu kesimlerde ulaşım tek şeritten gerçekleştiriliyor. Torul-Gümüşhane yolunun 20-23'üncü kilometrelerinde, Köprübaşı Tüneli sol tüpünde sistem montaj çalışmaları nedeniyle sol tüp trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer tüpten iki yönlü olarak yapılıyor.