BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKten yeni savunma

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, İlköğretim Din Kültürü öğretmenliği ile ilgili değişikliği savundu

Abone ol

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, ilahiyat fakülteleri bünyesindeki İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin, Eğitim fakülteleri bünyesine alınmasıyla ilgili, ''Eğitim fakültelerinde 26 öğretmenlik programı var. Aldığımız kararla eğitim fakültelerinin dışında kalan tek öğretmenlik programı olan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümünü, eğitim fakülteleri bünyesine aldık'' dedi.

Eşme, AA muhabirinin sorusu üzerine, söz konusu kararın, bu yıldan itibaren ÖSS'ye girecek ve tercih yapacak öğrencileri kapsayacağını bildirdi.

İsa Eşme, bu yıldan itibaren, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümünü tercih ederek kazanan öğrencilerin derslerini eğitim fakültelerinde alacaklarını kaydetti.

Bu öğrencilerin alanla ilgili derslerini ise ilahiyat fakültelerinde göreceklerini belirten Eşme, ilahiyat fakültelerinin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümlerinde halen öğrenim gören öğrencilerin ise yine aynı okullarında ders almaya devam edeceklerini, kararın onları etkilemediğini kaydetti.

Eşme, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğini, alanlarının devamı olarak tercih edecek öğrencilere verilen ek katsayı uygulamasında herhangi bir değişiklik yapılmadığını ifade etti.

-''İÜ'DE YENİ BÖLÜM''-

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümlerinin kontenjanlarında geçen yıla göre bir değişiklik olmadığını belirten Eşme, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde de bu bölümün açılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Bu arada, ortaöğretimde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, ilahiyat fakültesi mezunlarından atanıyor. Yetkililer, YÖK'ün kararının bu öğretmenlerle ilgisi olmadığını ifade ettiler.