BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK'ten lisansüstü kararı ÖYP kadrosundan çıkanlar...

YÖK'ten ÖYP açıklaması... Araştırma görevlileri, ÖYP kadrosuyla ilişikleri kesilse dahi lisans üstü eğitimlerine devam edebilecek.

Abone ol

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilan edilen lisans üstü eğitim kontenjanlarına yerleştirilen araştırma görevlileri, ÖYP kadrosuyla ilişikleri kesilse dahi lisans üstü eğitimlerine devam edebilecek.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, ÖYP’ye ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapıldı. Buna göre, talepleri halinde ÖYP kapsamında atanan ve yabancı dil puanı 65 ve üzeri olan araştırma görevlileri yüksek lisans eğitimlerini atandıkları yükseköğretim kurumlarından da alabilecek.

YÖK tarafından ilan edilen lisan süstü eğitim kontenjanlarına yerleştirilen araştırma görevlilerinin ÖYP kadrosu ile ilişiklerinin kesilmesi, lisans üstü eğitimle de ilişiğin kesilmesi neticesini doğurmayacak. Derslerini başarıyla tamamlayan ÖYP araştırma görevlileri, kadrolarının bulunduğu üniversitelerin teklifleri ve YÖK Yürütme Kurulu kararı ile kadrolarının bulunduğu yüksek öğretim kurumlarına dönebilecek.

Bu araştırma görevlilerine lisans üstü eğitim çalışmalarının gerektirdiği durumlarda kısa süreli olmak kaydıyla izin verilecek.