BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKte yeni atama yapıldı

YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi. İsa Eşme'den boşalan YÖK Başkan Vekilliğine yeni atama yapıldı.

Abone ol YÖK Genel Kurulu toplantısında TÜİK Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir, YÖK Başkanvekilliği görevine atandı.

YÖK Genel Kurulu'nun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Başkanlığında saat 10.50'de başlayan toplantısı, 19.00'da sona erdi.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun 2008 yılındaki 3. toplantısının bugün gerçekleştirildiği belirtilerek, toplantıda komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü ve karara bağlandığı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, 2547 sayılı kanunun ilgili maddesine göre ''Yürütme Kurulu'' da oluşturulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

''Yapılan gizli oylama sonucunda Yürütme Kurulu'na Cumhurbaşkanlığı Kontenjanından Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Durmuş Günay, Bakanlar Kurulu Kontenjanından Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Yekta Saraç seçilmişlerdir. Üniversitelerarası Kurul Kontenjanından olan Genel Kurul üyeleri arasından aday çıkmadığı için bu kontenjana mensup bütün üyeler arasından yapılan seçim sonucunda gizli oy ile Prof. Dr. Fikret Şenses ve Prof. Dr. Mustafa İlhan Yürütme Kurulu üyesi olarak seçilmişlerdir.

Boş bulunan Başkanvekilliği görevine Doç. Dr. Ömer Demir'in atandığı bilgisi Kurul'a verilmiştir.''

Açıklamada, Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliğine ilişkin çalışmanın değerlendirilmesi görüşmelerine 20 Mart 2008 tarihinde devam edileceği bildirildi.