BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,58
ALTIN 2.491,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKDİL sonuçları 5 Kasım 2017 sorgu ekranı

YÖKDİL sinav sonuclari aciklandi mi YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 5 Kasım'da yapılan YÖKDİL sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren yokgov.tr ve internethaber'de.

Abone ol

Binlerce adayın girdiği YÖKDİL sınav sonuçları her an açıklanabilir. 5 Kasım tarihinde yapılan ve akademisyen olmak isteyenlerin girdiği sınav YÖKDİL her açıklanabilir. YÖKDİL sınav sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

YÖKDİL sınav sonuçları için sorgulama sürüyor. YÖK ve Anadolu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen akademik yabancı dil sınavı, katılım sağlayan birçok kişinin merakla araştırdığı konu oldu. Peki, YÖK ve Anadolu Üniversitesi'nin gerçekleştireceği değerlendirmeyle sonuca ulaşacak olan YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler.

Yükseköğretim tarihinde ilk "alana özgü dil sınavı" olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı’nın üçüncüsü 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti.  Sınav, saat 09.30'da başladı ve adaylardan çoktan seçmeli 80 soruyu 180 dakikada yanıtlamaları istendi.

YÖKDİL sınav değerlendirmesi, 100 puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak. Yanlış yanıtlar sınav sonucuna etki etmeyecek. YÖKDİL sınav sonuçları "yokdil.yok.gov.tr" adresinden açıklanacak.

YÖKDİL SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 yılı itibariyle düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları 22 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Zira son sınav 9 Temmuz'da düzenlemiş ve sonuçları 27 Temmuz'da açıklanmıştı.