BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

YÖKDİL sınav sonuçları açıklanıyor YÖKDİL puan hesaplama tablosu

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanır sorusu 22 Eylül'de sınava giren öğrencilerin gündeminde. Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan YÖKDİL sınav sonuçlarının 15 iş günü içinde açıklanması bekleniyor. Peki YÖKDİL puan hesaplama nasıl olur, kaç net kaç puan yapar?

Abone ol

YÖKDİL sınav soru cevapları ne zaman açıklanır sorusu 22 Eylül Cumartesi YÖKDİL sınavına giren adayların gündeminde. Açıköğretim fakültesi tarafından 5.si yapıldı. YÖKDİL sınavı soru cevapları açıklanmayacak. YÖKDİL sonuçları ise en geç 15 iş günü içinde erişime açılacak. 

YÖKDİL sınav başvuruları, 8 Ağustos'ta başladı, 17 Ağustos'ta sona erdi. Sınav giriş belgesi, Anadolu Üniversitesi'nin sistem sayfasında alınabiliyor. Yabancı dil üzerinden sınava girecekler için zaman ve saat kurum tarafından açıklandı. 

YÖKDİL SONUÇ DEĞERLENDİRMESİ: YDS, Yökdil ve e-YDS sınavlarına girdikten sonra yapmanız gereken puan hesabınız yukarıdaki araç ile gerçekleştirilmektedir. YDS, E-YDS ve YÖKDİL sonucunda alınan puanların belirli harf karşılıkları bulunmaktadır. Bunlar;

90-100 arası puanlar A seviyesi
80-89 arası puanlar B seviyesi
70-79 arası puanlar C seviyesi
60-69 arası puanlar D seviyesi
50-59 arası puanlar E seviyesi

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR: Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR: YÖKDİL'de toplam 80 soru sorulmaktadır. En yüksek puan da yüzdür. Puan hesaplama kısmında bulunan formül ile puanınızı hesaplayabilirsiniz.

YÖKDİL KAÇ SAAT SÜRDÜ: Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), beşinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının, 22 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te, tek oturum halinde yapıldı. YÖKDİL sınavında adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: YÖKDİL soruları ve cevapları, kurum tarafından ne zaman yayınlanacak, sorusuna Anadolu Üniversitesi'nin resmi açıklaması bulunmuyor. Bir önceki sınavlara bakıldığında sınavdan sonraki hafta sorgulama sayfasında sorular ve cevaplar yayınlanıyor.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ: İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK: Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.