BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKDİL sınav başvuru ekranı son gün uyarısı

YÖKDİL 2018 sınav başvuruları başladı, YÖKDİL sınav başvuruları için son gün 16 Şubat saat 18.00. Yabancı dil seviyesini belgelenirmek isteyen binlerc öğrencinin gireceği YÖKDİL sınavı için yok.gov.tr adresinde başvuru sayfası erişime açıldı. Peki YÖKDİL sınav başvuru parası ne kadar oldu, YÖKDİL sınav paraları hangi bankaya yaacak? 2018 YÖKDİL sınavı ise YÖK takvimine göre, dördüncü YÖKDİL sınavı 17 Mart'ta yapılacak. YÖKDİL sınavı, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

Abone ol

2018 YDS başvuruları başladı YÖKDİL sınav tarihini ÖSYM açıkladı. Bu sene 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan YÖKDİL-2018 YDS bahar dönemi başvuruları 7 Şubat Çarşamba günü başladı. 2018 YDS başvurusu için son gün ise 15 Şubat Perşembe. Peki 2018 YDS için adaylar sınav ücreti olarak ne kadar yatırılacak, YDS sınav paraları hangi bankalara yatırılacak, YDS sınav sonucu kaç yıl geçerli olacak? İşte merak edilen soruların detayları...YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, dördüncü YÖKDİL sınavı, 17 Mart Cumartesi günü, 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde, saat 14.00'te, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

"yokdil.yok.gov.tr " internet adresi üzerinden yapılabilecek sınav başvuruları, 16 Şubat tarihinde saat 18.00'de sona erecek.

YÖKDİL sınavı, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

Dördüncü YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.