BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKDİL 5 kasım sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce akademisyen olmak isteyenlerin girdiği YÖKDİL sınav sonuçları belli oldu mu nereden öğrenilecek merak konusu. YÖKDİL 5 kasım sınav sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Doktora yapmak ve artık akademiye adım atmak isteyen adaylar YÖKDİL sınavına girdi. 5 Kasım tarihinde YÖKDİL sınavına giren adaylar sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 

YÖK tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavı sonucu ne zaman belli oldu. 05 Kasım 2017 tarihi itibariyle sınava girenler YÖKDİL sınav sonuçlarının Kasım ayının kaçında açıklanacağını merak ediyor. Konuyla ilgili YÖK tarafından henüz resmi bir açıklama yok ama YÖKDİL sonuçlarının kasım ayının sonunda açıklanması bekleniyor. 

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL SINAV SORULARINI ANKARA ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIYOR

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanacak, sınav organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecek.

Sınava başta yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabilecek.

Bu dönem için sadece İngilizce alanında yapılacak olan YÖKDİL, gelecek dönemlerde Almanca, Fransızca, Arapça olarak da genişletilerek yılda iki kez gerçekleştirilecek.