BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı'ndan ilginç tavsiyeler!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan 2011-2012 yeni akademik yılına ilişkin öğrencilere tavsiyelerde bulundu İşte YÖK Başkanı'nın açıklamaları...

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 2011-2012 yeni akademik yılına ilişkin mesajında öğrencilere ilginç tavsiyelerde bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan;"Eğlenmek hepinizin hakkıdır, ancak sorumluluklarınızı unutarak eğlence peşinde koşan birer hayat adamı olmamalısınız"dedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 2011-2012 yeni akademik yılına ilişkin mesajında, rektörlere yönelik "Üniversite yönetiminden birinci derece sorumlu kişiler olarak, yönetimde izleyeceğiniz stratejiler ve alacağınız kararlar, sizlerden beklenen başarıyı yakalamanızda büyük rol oynayacaktır" görüşünü dile getirdi. Öğrencilerin Türkiye için en büyük fırsat ve en bulunmaz hazine olduğunu belirten Özcan "Hocalarınıza karşı saygılı olmalı ve kampus içinde veya dışında üniversite öğrencisi olmanın verdiği olgunlukla hareket etmelisiniz" tavsiyesinde bulundu.

KAYITSIZ KALMAYIN

Öğrencilerin birer vatandaş olarak bu ülkenin karşılaştığı sorunlara karşı kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Özcan, "Sizler gençsiniz ve sorumluluk almaktan korkmamalısınız. Genç olmanın verdiği dinamizmi çok verimli şekilde değerlendirmelisiniz. Birer genç olarak eğlenmek hepinizin hakkıdır, ancak sorumluluklarınızı unutarak eğlence peşinde koşan birer hayat adamı olmamalısınız. Kendinize büyük idealler belirlemeli ve bu ideallerinizle hem kendi hayatınıza hem de başkalarının hayatına, daha da önemlisi ülkemizin istikbaline, yön vermeye çalışmalısınız. Üniversiteler ve Yükseköğretim Kurulu adına şimdiye kadar üzerlerine düşen görevler ve sorumlukları en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Özcan, "Bu doğrultuda karşılaştığınız problemleri bizlere iletebilmeniz için bütün iletişim kanallarını açık tutmaya gayret gösterdiğimi bilmenizi isterim" dedi.