BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  GÜNCEL

YÖK Başkanı'na büyük alkış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, engellileri unutmadı İşte o haber...

Abone ol

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, göreve gelmesinin ardından bastırdığı kartvizitlerle örnek bir uygulamaya imza atarak, görme özürlülere yönelik brail alfabeli kartvizit bastırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, göreve başlamasının ardından yeni kartvizitler bastırdı. Gökhan Çetinsaya, kişisel kartvizitlerini, görme engelliler için brail alfabesi ile hazırlatarak örnek bir uygulamaya imza attı.

Prof. Dr. Çetinsaya'nın, arka yüzü İngilizce olan kartvizitinin Türkçe olan ön kısmında, latin alfabesi ile yazılmış ad-soyad ve telefon bilgileri aynı zamanda brail alfabesi ile de belirtiliyor.

Bu arada, Çetinsaya'nın, Yükseköğretim Kurulu'nun resmi internet sitesinin de engellilerin erişimine uygun olarak dizayn edilmesi için talimat verdiği öğrenildi.

Çetinsaya'nın örnek uygulaması, üniversitelerde öğrenim gören görme engelli öğrenci, akademisyen ve çalışanlardan da olumlu tepki aldı.