BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yok artık! Ankara'da lapa lapa kar!

Ankaralılar Nisan'ın son günlerinde yağan karla birlikte bir kez daha şaşkınlık yaşadı.

Abone ol
Bahar geldi derken Nisan'ın son günlerinde yağın kar Ankaralılar'ı şaşırttı! Marmara'da aniden düşen hava sıcaklığı nedeniyle don olayı yaşanırken Bolu'da aniden bastıran yağış sürücülere zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için yaptığı uyarılar sonrası hava sıcaklıkları düştü. İstanbul Beyoğlu'nda saatler tam öğle vaktini 12:30'u gösterdiğinde hava aniden karardı. Akşam üzeri karanlığı andıran hava bir kaç dakika sonra patladı.  Gök gürültüsüyle birlikte şiddetli dolu yağmaya başladı. Doludan kaçan vatandaşlar saçak altlarına saklandı. Bazı vatandaşlar da cep telefonlarını çıkarıp bu özel anı görüntüledi.
 
İSTİKLAL CADDESİ BOŞALDI
 
Günün her saati kalabalık olan Beyoğlu İstiklal Caddesi yağışın şiddetiyle boşaldı. Vatandaşlar doludan korunmak için saçak altlarına saklandı. Bazıları hırkaları, bazıları buldukları poşetleri kafalarına geçirerek korunmaya çalıştı. Dolu o kadar etkili oldu ki, yağmur olasılığına karşı yanlarında şemsiye bulunduran vatandaşlar bile etkilendi. Araçların üzeri beyaza büründü. Bir süre sonra da İstiklal Caddesinin zemini tamamen beyaz oldu. Kar yağışına andıran sıklıkta yağan dolu kışı aratmayan görüntüler ortaya çıkardı. Dolunun bir süre sonra erimesiyle zemin suyla kaplandı.
 
ŞİŞLİ'DE DE BENZER MANZARA
 
Şişli'de de kısa süreliğine yağan dolu araçların üzerini beyaza boyadı. Yol kenarlarında ise dolu birikintileri oluştu. Nisan ayında dolu yağışını sürpriz olarak değerlendiren vatandaşlar yağan dolulardan kartopu yaptı.
 
bolu-kar.20150422213320.jpg
 
D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.Bolu'da iki günden bu yana kar yağışı aralıklarla devam ediyor. D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, özellikle Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor. Kar yağışıyla birlikte yeşil alanlar da beyaz örtüyle kaplandı.Sürücüleri kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara karşı uyaran Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücülerden yakın takip ve hatalı sollamalara karşı duyarlı olmalarını ve aşırı hız yapmamalarını istedi.
 
ANKARA'DA KAR ŞAŞKINLIĞI
 
İstanbulluların gündüz hissetiği şaşkınlığın bir benzeri Başkent'te yaşandı. Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası şehrin belli bölgeleri beyaza büründü. Nisanr ayında yaşanan soğuk havalar sosyal medyada da ses getirdi. 

ankarada-kar-yagisi.jpg

BEYPAZARI'NDA KAR SÜRPRİZİ

Akşam saatlerinde başlayan yağış, Beypazarı'nın yüksek kesimlerindeki Karaşar beldesi ile Nallıkaşı bölgesinde etkili oldu. Baharla çiçek açan ağaçlar, yeşeren doğa, karla yeniden beyaz örtüye büründü.

Vatandaşlar, bu mevsimde kar yağışının şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi.

Karayolları ekipleri, yağış nedeniyle Beypazarı-Kıbrıscık karayolunu kullanacak sürücüleri 1650 rakımlı Kumocağı, Burgaz ve Aysantı geçitlerinde dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.