BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  DÜNYA

Yoğun yağış heyelana yol açtı

Samsun’un Ayvacık ilçesinde saat 19.30’da başlayan yoğun yağış heyelanlara yol açtı. <br/>Samsun’un Ayvacık ilçesinde saat 19.30’da başlayan...

Abone ol

Samsun’un Ayvacık ilçesinde saat 19.30’da başlayan yoğun yağış heyelanlara yol açtı.
Samsun’un Ayvacık ilçesinde saat 19.30’da başlayan yağış kısa sürede etkisini arttırınca ilçede korku dolu anlar yaşandı. Yağış özellikle ilçe merkezi ile Hasan Uğurlu Barajı arasındaki 6 km alanda ulaşımı durdurdu. Terice mevkisinde yolda bir anda meydana gelen heyelanlar nedeni ile kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Oluşan kuyrukların ön ve arkalarında da yeni heyelanlar oluşunca araçlar saatlerce mahsur kaldı. Heyelana İlçe Özel İdaresi’ne bağlı iş makineleri ile müdahale edilirken Ayvacık Belediyesi’nin müdahalede geç kalması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Arabası heyelanın ortasında kalan bir vatandaş son anda ailesini arabadan çıkartırken araç ise kullanılamaz hale geldi.

’’MAHSUR KALDIK’’
Mahsur kalan vatandaşlardan Servet Zengin, "Yaklaşık bir saattir yolda mahsur kaldık. Çamalan köyünde dedem ve babaanneme ulaşmaya çalışıyoruz. Selden etkilenmişler ve yardım istediler. Ancak bir türlü yoldan geçemiyoruz" şeklinde konuştu.
Yaşanılan sel ve heyelan felaketinin boyutu ve maddi zarar miktarı ise sabah saatlerinde ortaya çıkacak. Gelen talepler doğrultusunda İlçe Özel İdaresi’ne bağlı ekipler heyelanlara müdahale ediyor.
(İHA)