BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  GÜNCEL

Yılmazer’in kızı: Bayramda beklemiyorduk

Paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kızı Fatma Yılmazer, tutuklama karar...

Abone ol

Paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kızı Fatma Yılmazer, tutuklama kararını beklediklerini belirterek, “Vaktin bu olacağını, Ramazan günü geleceklerini tahmin etmemiştik. Bayramda bize bunu yapacaklarını tahmin etmemiştik” dedi.
Paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında mahkemenin kararlarının ardından Çağlayan Adliyesi önünde sevin ve hüzün bir arada yaşandı. Yakınları tahliye olanlar büyük mutluluk yaşarken, tutuklananların aileleri ise gözyaşlarına boğuldu.
Adliye önünde açıklama yapan avukat Hüseyin Ataoğul, 12 kişinin tutuklandığını 5 kişinin de serbest bırakıldığını belirterek, “17 emniyet mensubunun yargılanması henüz bitti. Bunlardan 12 arkadaşımızın tutuklu yargılanmasına, 5 müvekkilimizin de Muhammet Fatih Tevcan, Murat Hamarat, Ahmet Öztürk, İsmail Arslan, Serdar Güldalı serbest bırakılmasına mahkeme karar vermiş. Diğer 12 arkadaşımızın tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Vicdanen bu karar bizi rahatlatmamıştır” diye konuştu.
Ali Fuat Yılmazel’in kızı Fatma Yılmazer ise tutuklanma kararının bekledikleri bir sonuç olduğunu belirterek, “Beklediğimiz bir sonuç geldi. Biz bunun adil bir yargılama olmadığını biliyoruz. Bütün ülke babamı tanıyor, biliyor. Babam ve diğer amcalarım elinde sonunda adaleti bulacaklar. Doğruya ulaşacağız. Vaktin bu olacağını, Ramazan günü geleceklerini tahmin etmemiştik. Bayramda bize bunu yapacaklarını tahmin etmemiştik. Ama bu bize onların vicdanını gösterdi. Babam gitmeden önce bize metanetli durmamızı söyledi. Biz zaten öyleyiz. Bizim anlımız ak. Kimseden korkmuyoruz” dedi.
Yılmazer’in diğer kızı Rabia Yılmazer ise çok mutlu olduklarını kaydederek, “Bu davadaki kimse başı eğik gelmedi bu adliyeye. Önceki operasyonları hepiniz gördünüz. Seçim sonrası balkona çıkıp mutsuz duran insanlar gibi mutsuz durmayacağız. Bu insanlar hak ettiklerinden daha kötü yargılanacak. Çok mutluyuz. Her şey bir gün aydınlığa kavuşacak” şeklinde konuştu.
Adliye önünde hareketli dakikalar sürüyor.
(İHA)