BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil'in olay Ukrayna yazısı

AK Parti iktidarının uğursuz olduğunu iddia eden yazar Yılmaz Özdil'in yazısı çok konuşulacak.

Abone ol

Hüriyet si yazarı AK Parti'nin dünyanın başına bela olduğunu savundu.

İktidarın temasa geçtiği ülkelerde yaşanan olaylar ve liderlerin başlarına gelenleri anlattığı bugünkü yazısı çok konuşulacak.

Hükümetin ilişki kurmaya başlamasıyla birlikte yabancı ülkelerde yaşanan felaketleri sıralayan yazar "30 Mart’ta bi daha seçersek, ne hale geleceğini Birleşmiş Milletler düşünsün gari" diye yazdı. İşte o uzun listeden bir bölüm:

YEMEN TÜRKÜSÜ SÖYLEDİLER YEMEN'DE İÇ SAVAŞ ÇIKTI

"Başbakanımız, Beşar Esad’la kardeş oldu, o günden beri Suriyeliler birbirini vuruyor. Cumhurbaşkanımız Pakistan’a gitti, Benazir Butto’yu havaya uçurdular. Başbakanımız Lübnan meclisinde konuştu, ertesi sabah Lübnan işgal edildi. Cumhurbaşkanımız Yemen’e gitti, bakanlarımızla birlikte Yemen türküsünü söyleyip ağladılar, Yemen’de içsavaş çıktı. Başbakanımız İsrail başbakanıyla el sıkıştı, o gece Gazze’yi vurdular. 

SUUDİ KRALI TURP GİBİYDE FELÇ OLDU

Ürdün başbakanı Ankara’ya ayak bastı, Ürdün’e dönmeden istifa etti. Gürcistan’la yakınlaştık, başbakanımız Saakaşvili’ye sarıldı, ertesi gün Rusya Gürcistan’a girdi. Suudi Kralı cumhurbaşkanımızla başbakanımıza madalya taktı, turp gibiydi, felç oldu, aylarca ABD’de hastanede yattı, zor düzelttiler. 

EL BEŞİR'E MANTI YEDİRDİK SUDAN İKİYE BÖLÜNDÜ

Başbakanımız Irak’a gitti, henüz Irak’tayken meclis basıldı, bakanlar rehin alındı, 45 kişi öldü. Afrika açılımı yaptık, ne Tunus kaldı kardeşim, ne Fildişi Sahili... El Beşir’e Çankaya Köşkü’nde mantı yedirdik, Sudan resmen ikiye bölündü.

BİLAL ERDOĞAN'IN NİKAH ŞAHİDİNİN SAFRA KESESİ ALINDI

Arjantin devlet başkanı geldi, gelmeden önce seyahat harcırahı çalındı, dönünce kansere yakalandığı açıklandı. Arnavutluk başbakanı, bizim başbakanın oğlu Bilal’in nikâh şahidi oldu, ertesi sabah sancılarla kıvrana kıvrana hastaneye zor yetiştirdiler, yatırıp safra kesesini aldılar.

ANTONOV TİPİ UÇAĞI İNCELEDİLER UKRAYNA'DA İÇ SAVAŞ ÇIKTI

Özdil'in kendi mantığıyla bulduğu örnekler uzayıp gidiyor. Kısa yazılarıyla bildiğimiz yazar, bu kez arşivleri sıkı taramış.

Yazısının sonlarında kanlı çatışmalara sahne olan Ukrayna'daki olayları da AK Parti'nin uğursuzluğuna bağladı. Yazısını 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri hatırlatarak tamamladı:

"Başbakanımız, Ukrayna devlet başkanı Yanukoviç’i Ankara’da ağırladı, ikisi birlikte Esenboğa havalimanına gidip, ortaklaşa üretim yapmayı planladıkları Antonov tipi uçağı incelediler. Ukrayna’da içsavaş çıktı, ölü sayısı 100’e yaklaşıyor, Yanukoviç ya istifa edecek, ya kaçacak, ya da kıstırıp öldürecekler. Bizim Antonov’un durumu belirsiz yani.

Bu yazı dizisine ilk başladığımda, dört beş örnekten ibaretti. Bu hale geldi.
30 Mart’ta bi daha seçersek, ne hale geleceğini Birleşmiş Milletler düşünsün gari."