BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  SEÇİM

Yılmaz Özdil'in köşk adayı kim?

Yılmaz Özdil var olan köşk senaryolarına bir yenisini ekledi ve kendi adayını açıkladı. Bakın Özdil'in adayı kim?

Abone ol

Hürriyet si yazarı Yılmaz Özdil günlerdir konuşulan köşk senaryolarına öyle bir göndermede bulundu ki... Özdil, aranan adayın özelliklerine baktı ve kendi adayını açıkladı. Özdil'in adayı Fethullah Gülen.

Adaylık için herkese eşit mesafede aday arandığını söyleyen Yılmaz Özdil, Fethullah gülen'in özelliklerini sayarak "işte herkese eşit aday" dedi.

Özdil'e göre, Fethullah Gülen'in bekar olması bile başlı başına köşke çıkmasına sebep, zira Gülen köşke çıkarsa yazara göre, "Först leydimiz türbanlıymış-türbansızmış derdimiz olmaz."

İşte Özdil'in Fethullah Gülen'i cumhurbaşkanlığı adayı gösterdiği yazısı...


HERKESE EŞİT MESAFEDE ADAY

Cumhurbaşkanlığı için “herkese eşit mesafede ortak aday” aranıyormuş, anayasa mahkemesi başkanı haşim kılıç’ın adı geçiyormuş filan...

 FETHULLAH GÜLEN'İ CUMHURBAŞKANI YAPALIM

Hiç boşuna yormayın kendinizi kardeşim... Kulağı tersten göstermenin âlemi yok. İlla, herkese eşit mesafede ortak aday aranıyorsa, gelin, Fethullah Gülen’i cumhurbaşkanı yapalım.

BİR KERE ADAM BEKAR

Niye derseniz?

*

Bi kere, adam bekâr... Först leydimiz türbanlıymış-türbansızmış derdimiz olmaz. Türban sorun olmaktan çıkınca, ay valla şekerim laikim ama akp’yi destekliyorum diyen liboşların gönlü olur.

ÇANKAYA'DA KİM OTURACAK TARTIŞMASI BİTER

Pensilvanya’da oturduğu için, Çankaya’da sen oturucan ben oturucam tartışması külliyen biter, Çankaya’da hiç kimse oturmamış olur. Devletimizin bir numarası ABD’de yaşayacağına göre, devletimizi yönetmek için zırt pırt Washington’a gidip Beyaz Saray’a akıl danışma masrafı ortadan kalkar, devletimiz yol ve konaklama harcırahlarından tasarruf sağlar. Resmi Gazete’yi basmaya gerek kalmaz, nasıl olsa, her dediğini yazan gazeteleri de var.

CUK OTURUYOR

Ha Abdullah, ha Fethullah.
Kafiye uyuyor.
Ama, Abdullah düz lise mezunu.
“Dindar” kriterine uymuyor.
Fethullah ise, imam.
Cuk oturuyor.

ECEVİT'LE KANKAYDI, YENİ CHP'YLE CANKUŞ

“Herkese eşit mesafede ortak aday” meselesine gelince... Mehmetçik Vakfı’ndan kapı gibi teşekkür beratı var. Demek ki, asker cenahından sorunu yok, resmen teşekkür etmişler. Teee Afrikalarda okullar açıp, Ugandalı Zambiyalı çocuklara İstiklal Marşı falan söylettiği için, Nihal Atsız Türk Dünyası Hizmet Ödülü de almış; milliyetçilere de uyar. CHP desen, Ecevit’le kankaydı, Yeni CHP’yle zaten cankuş, itirazları olmaz. Ne kaldı geriye? Said-i Kürdi... BDP’yi bozmaz.

VATANDAŞI HİÇ BOZMAZ

Ya vatandaş?
O vatandaş dediğin... “Ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz; en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” diyen Mustafa Kemal’i sırtından hançerlemiş... Vatandaşı hiç bozmaz.

E HADİ HAYIRLI OLSUN O ZAMAN

Böylece, oldu mu sana herkese eşit mesafede ortak aday? Oldu.
E hadi hayırlı olsun o zaman.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

 CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK? CUMHURBAŞKANI SEÇİM KANUNU

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKLİ? SALT ÇOĞUNLUK NEDİR?