BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin bira yanıtı

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, kendisini hedef alarak "Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıtı tepki çekti. Özdil, "İçmeye zorlamadım, teklif var, ısrar yok" dedi.

Abone ol

Halk TV'de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına katılan Yılmaz Özdil'in "Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı, bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu." ifadeleri polemik yarattı.

Yılmaz Özdil'in ifadelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" demişti.

HİTLER BENZETMESİ KÜSTAHLIĞI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faşistlik'le suçladığı Özdil'den ise yanıt gecikmedi. Yılmaz Özdil, "Bir bira" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" sözleri için "Birincisi içmeye zorlamadım, teklif var, ısrar yok. İkincisi, Hitler ağzına bira sürmezdi, demokrat mıydı? Üçüncüsü, bir bira trafikte bile suç değilken, Halk Arenası'nın bir bira yüzünden üç program kapatılması hangi promil hesabıyla yapıldı?" dedi.

Yılmaz Özdil'in yazısının tamamı