BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Yılmaz Özdil'den cemaate bomba çağrı

AK Parti'nin oyu anketlerde neden hep yüksek çıkıyor? Muhalif yazar Yılmaz Özdil, cemaate çağrıda bulundu.

Abone ol

Sandıkta oyların çalındığını iddia eden Hürriyet si yazarı , cemaate bu tezgahı gösteren telefon kayıtlarını yayınlamaya çağırdı.

17 Aralık süreciyle birlikte 30 Mart seçimleri üzerinde spekülosyonlar arttı. 2013'ün mart ayında Konsensüs'ün anketinde MHP oylarının düşürülüp BDP'ye kaydırılmasının istendiği telefon kayıtları tartışlamaya devam ediyor.

Seçime sayılı günler kala ortaya çıkan bu kayıtlar, yazar Yılmaz Özdil'in gündeminde. Yazar hem kafasına takılan soruları sıraladı, hem de cemaate seçimlere ilişkin büyük bir hizmet yapmasını istedi.

MANİPÜLE EDİLEN ANKET SONUÇLARI NASIL OLUYOR DA SEÇİM SONUÇLARIYLA BİREBİR ÖRTÜŞÜYOR?

Telefon konuşmaları internete düştü. Gazete yöneticisi, beyefendi’nin adamını arıyor, anket yaptırdıklarını, BDP oylarının düşük çıktığını, kararsızlardan BDP’ye kaydırma yapacaklarını söylüyor. Beyefendi’ye danışılıyor. Beyefendi’nin adamı, gazete yöneticisini geri arıyor, MHP’den BDP’ye kaydır diyor, MHP düşürülüyor, BDP şişiriliyor.

*

E hal böyleyken, soru şudur:
Rezalet ayyuka çıkmışken...
Başbakan bile “palavra” derken...
Seçimden önce manipüle edilen anket sonuçları, nasıl oluyor da, seçim sonuçlarıyla birebir örtüşüyor?

*

Anketlerde o partiden alıp, bu partiye kaydırıyorlar... Peki, sandıktaki sonucu nasıl denk getiriyorlar?

*

Dolayısıyla şimdi...
Paralel arkadaşların memlekete bir büyük “hizmet” daha yapmasını bekliyoruz. “Kimlerin, nasıl oy çaldığını, sandıkta hangi yöntemlerle dümen yapıldığını” gösteren telefon kayıtlarının da internete düşürülmesini rica ediyoruz!"

AK PARTİ'YE NEDEN OY VERİYORLAR?

Anket sonuçları ve muhalefet partilerinin istenen neticeyi alamaması yazarların da gündeminde. Sol kesimden gelen Can Dündar ve Oral Çalışlar, tartışmaya çok farklı açılardan baktı.

Köle Niye Efendisine Oy Verir?

Cumhuriyet yazarı Can Dündar, dünkü köşesinde AK Parti'ye oy veren kesimi bilinçsiz olmakla eleştirmişti. İşte o yazıdan bir bölüm:

"Köleler, efendilerinin hırsızlığını görecek bilince kavuştukça değişecek haramilerin düzeni...
Soyduysa beni soydu” diyenler, o soygun yüzünden açılamayan karlı yollarda çocuklarının cesetlerini sırtladıkça değiştirecek reyini...
İşte o zaman başlayacaklar, “efendi”lerinin Viyana kapılarına dayanan ecdadına sövüp saymaya..."

Can Dündar'ın zihnindeki seçmen

Radikal yazarı Oral Çalışlar da AK Parti'ye oy verenlere kızan Can Dündar'a bugünkü yazısında tepki gösterdi. Yazar, sol kesimi özeleştiriye davet ediyor.

"Halkın bu tercihlerini ve seçimini anlamakta güçlük çeken bir kültürün içinde yetiştim. Her kaybedilen seçimden sonra, halkı neredeyse ‘suçlu’ ilan edebilen; bazen de faturayı halka kesmek yerine, ‘seçimlerde hile olduğu’ teorilerine sapılan bir ortamdan söz ediyorum. Şu da ayrı bir gerçek: ‘Halka güvensizlik’, sadece Türkiye’deki ‘sol’un sorunu değil. Dünyanın birçok yerinde, sola benzer eleştiriler yapılıyor. "

Seçim sonuçlarına, halkın tercihlerine öfkelenen ‘halkçı’lara önerim şu: Halka kızmak yerine, kendilerine “Biz nerede hata yaptık?”, “Halk neden bizi tercih etmiyor” sorularını sorsunlar."