BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.496,77
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil: Utandım yerin dibine girdim

PKK'nın kullandığı Zagros keskin nişancı tüfeğinin ABD yapımı olduğunu yazan Yılmaz Özdil'den bir olay yazı daha...

Abone ol

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, hafta başında Zagros diye anılan ve PKK tarafından kullanılan keskin nişancı tüfeğinin Amerikan Ordusu tarafından PYD ve YPG güçlerine Suriye'de kullanmak için verildiğini ileri süren bir yazı kaleme almıştı.

Yazıdaki iddialar ertesi gün Star gazetesinin de manşetinde yer almış, Türk askerlerinin müttefikinin silahı ile vurulduğunu yazan gazeteyi ABD büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklama ile yalanlamıştı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, ABD büyükelçiliğinin “Zagros tüfeği Amerikan yapımı değildir, PKK veya PYD’ye hiçbir türde silah sağlanmamıştır" şeklindeki yazılı açıklamasına yanıt verdi.

ABD Büyükelçiliğini insanları enayi yerine koymakla eleştiren yazar, ABD'nin PKK'ya verdiği desteği gösteren haberleri ve açıklamaları köşesine taşıdı.

EDİP BAŞER'İ GÖREVDEN ALDIRAN AÇIKLAMA

Özdil, yazısında ilk olarak Terörle mücadele koordinatörü orgeneral Edip Başer'in açıklamalarına yer verdi:

“PKK’ya silah mühimmat nereden geliyor? Barzani’nin kontrolündeki Kuzey Irak’tan geliyor. Barzani kimin kontrolünde? ABD’nin… ABD’yle dokuz defa toplantı yaptık. En son, Beyaz Saray’da başkanın güvenlik başdanışmanıyla konuştuk, anlattık. Bir CD verdik… PKK’ya malzeme taşıyan kamyonun şoför mahallinde bir Amerikan askeri oturuyordu! Biz bunu Türk kamuoyuna anlatamayız dedim. Biz hâlâ ‘Amerika bizim dostumuz’ diyebilir miyiz dedim. Bu toplantıdan sonra Türkiye’ye döndüm, üç maddelik rapor hazırladım, ABD’deki muhatabım orgeneral Ralston’a bildirdim, 15 gün içinde cevap bekliyorum dedim. Beni o gün görevden aldılar!”

ABD'Lİ SUBAYLAR KANDİL'DE

Yazar daha sonra Murat Karayılan’la röportaj yapmak üzere Kandil’e gelen İngiliz Daily Telegraph gazetesinin muhabiri Damien McElroy’un “Kandil dağı’nda spotlarla aydınlatması olan bir helikopter pisti var. Irak’ta görev yapan bazı Amerikalı subaylar helikopterle sık sık Kandil’e gelerek, örgütün lider kadrosuyla görüşmeler yapıyor. ABD hükümetinin Irak’ta çalıştırdığı özel güvenlik firmasına ait cipler de, Kandil’deki kamplarda park halinde duruyor.” sözlerini aktardı.

ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR

NATO’nun polemik konusu olan Kürdistan haritasını da hatırlatan Özdil, daha sonra ABD Büyükelçiliğinin Zagros yalanlaması için "Gözümüzün içine baka baka bizi bu kadar enayi yerine koyduklarını görünce, insan hakikaten utanıyor. Yerin dibine giriyor." ifadelerini kullandı.

ZAGROS İÇİN İDDİALI KONUŞTU

Keskin nişancı tüfeği Zagros'un ABD yapımı olmadığı el yapımı olduğu iddialarına ilişkin olarak Özdil, ilginç bir çağrıyla yazısını tamamlıyor:

"Teklifim ise şu… Madem bu iş el yapımı bile halledilebiliyor… El yapımından vazgeçtim, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun fabrikalarında bu seviyede, bu kalibrede keskin nişancı tüfeği yapın, gideyim Amerikan elçisinin elini öpeyim!"

Yazının tamamı için