BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
HABER /  GÜNCEL

Yılmaz Özdil bugün köşesinde bakın ne yazdı!

Soma'da ölen madenciler için müstahaktır dediği için tepki çeken Yılmaz Özdil bugün köşesinde yeni çıkan kitabının reklamını yaptı.

Abone ol

Halk TV'nin canlı yayınına telefonla bağlanan Hürriyet si yazarı 'in Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için "Müstahaktır" ifadesini kullanması çok tepki çekmişti.

O konuşmasının ardından Özdil'e en sert tepki Başbakan Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan dün yaptığı açıklamada Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a açıkça seslenmiş ve Özdil için 'Aydın Doğan kov bunları' demişti.

Özdil bugün köşesinden "Hüzün abajuru" başlıklı bir yazı yazdı. Yazısının sonunda ise yeni çıkan kitabının tanıtımını yapması da dikkat çekti.

İşte Özdil'in polemik başlatan o konuşması ve bugün kaleme aldıkları:

"BURADA OLAN BİTEN NORMALDİR HATTA MÜSTAHAKTIR"

"Maden kazasında ölen çocuklar, Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde parayla taşıdığı işçiler. Ceplerine para koyup tezahürat yaptırıyorlar. Dolayısıyla Başbakan 'Bu çocukların ölmesi normal' diyor. Normal demek gerçekten.. Çalışma Bakanı'yla CHP'li Özgür Özel arasında bu konu da bir polemik geçmişti; Bakan 'Ne yani, bir maden sahibin bir partiyi sevmesi yasak mı' demişti.. Dolayısıyla burada ben Başbakan'a katılıyorum. Yani bu olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir."

ERDOĞAN: "AYDIN DOĞAN KOV BUNLARI"

Sosyal medyanın isyan ettiği, Başbakan Erdoğan'ın Hürriyet gazetesi patronu Aydın Doğan'a ""Bunların patronların hala bunları nasıl çalıştırıyor? Demek ki sen de aynı düşünceye sahipsin. Sen de bunları barındırıyorsan sen de bunlar gibisin" diyerek "Kov bunları" çağrısı yaptığı Özdil ise kendisini şöyle savunmuştu:

"BEN DEĞİL BİZZAT BAŞBAKAN DEDİ"

"Aslında bunların ölümü müstahaktır diyen ben değilim bizzat Başbakan Erdoğan'ın bu ölümleri normaldir şeklindeki yaklaşımına isyanımdır. Ve Başbakan buna normaldir diyebiliyorsa, müstehak diyebilir diyorum."

Özdil, bugün ise köşesinde "Hüzün abajuru" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve "Tayyip Erdoğan rejiminde... Ruhunuzdaki, yüreğinizdeki hüzün abajurlarını asla sökmeyin." diyerek kendisinin de Soma'daki maden işçileri gibi ölüme terkedilmekte olduğunu ileri sürdü.

Özdil, şiirsel bir dille şunları yazdı:

SÜZÜLÜR GÖZYAŞLARI...

"Duyguların sızlar, ayaz gecelerde... Düşünürsün. Bu kadar mı alçak olabilirler? Bu kadar mı iğrençleşebilirler? (...) Somali'ye ağlayıp, Soma'yı yumruklayanları, yerlerde tekmeleyenleri? Ürperirsin, soğuk ter gibi... Ya da, gözyaşı gibi... Süzülür yağmur damlaları, tentenin derisinden, silersin yanaklarını usulca, parmaklarının ucuyla."

Tüm bunların ardından yazısının sonunda ise dün okuruyla buluşan kitabının reklamını yapmayı ihmal etmedi. İşte Özdil'in köşesine taşıdığı o not:

NOT...
Çamur atalım, susturalım diyorlar. Yazmayalım istiyorlar. Yazacağız. Balyoz, Ergenekon, sözde casusluk, gezi parkı, ayakkabı kutusu, yatak odasında dolar kasaları, kol saati ve paraları sıfırla'nın kitabı, İsim Şehir Artist,
19 Mayıs'ta çıktı.