BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil AKP'den hangi ihaleyi kaptı?

Salih Tuna, Özdil'in Beşar Esad çıkışını konu aldığı yazısında sözü Cengiz Çandar'a getirdi ve açtı ağzını yumdu gözünü...

Abone ol

GAZETECİLER.COM / Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Halk TV'de yaptığı Beşar Esad çıkışı ilginç tepkilere konu oluyor. Yeni Şafak'tan Salih Tuna bugünkü yazısında Özdil'in çıkışını yorumlarken Radikal yazarı Cengiz Çandar'ı yerden yere vurdu.
 

O TEPKİLER YILMAZ ÖZDİL'E MÜSTEHAK!

Özdil'in demokratikleşme paketi konulu yazılarından yaptığı alıntılarla Hürriyet yazarının anti demokratik bir bilince sahip olduğunu vurgulayan Salih Tuna, Özdil'in Esad ve Erdoğan çıkışından sonra kendi okurlarından aldığı tepkiler için "müstehak" dedi. "Yılmaz Özdil hükümetten hangi ihaleyi kaptı?" şeklinde sorulara dikkat çeken Tuna "AK Parti'ye verilen her oyu makarnaya kömüre bağlarsan, Zahide Nine'ye yapılan o zırtapozluğa gıkını çıkarmazsan taraftarın gün gelir sana da böyle sallar."dedi.


ÇANDAR'A İLGİNÇ SORU: KİMDEN ALDIN İŞARETİ?

Yazının başlığında Yılmaz Özdil olsa da Salih Tuna'nın asıl hedef Cengiz Çandar oldu. Çandar'ın demokratikleşme paketine yönelttiği eleştiriler ve "yetmez ama evet" tavrına getirdiği yorumları hatırlatan Salih Tuna "Nasıl da koşturuyor; bu yaşta bu cevvaliyet, bu enerji pes doğrusu." dedi. "'Yeter artık'mış! Bu afra tafran kime, kimden aldın sen bu işaret fişeğini." diye soran Salih Tuna "Lakin sevgili Çandar ağzındaki baklayı çıkar; 'sokak vesayeti' istiyorsan da, biraz mert ol, Gezi mezi eveleyip geveleme." dedi.
 

İşte Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Kim ne derse desin Yılmaz Özdil hiç vazgeçmiyor; toptancı yargılardan, ötekileştirmeden, gerçekleri tezahüratlara kurban etmekten hiç ama hiç vazgeçmiyor.

Öyle lanet bir çırçırlığa duçar olmuş ki, her Allah'ın günü 'AKP – Erdoğan, tu kaka...' demekten usanmıyor!

'Erdoğan'ın 10 yıl boyunca yaptığı bir tane bile doğru yok mu? Öyle olsaydı bu halk her defasında onu seçer miydi?' derseniz cevabı hazırdır:

'Bidon kafa!..'

Geçenlerde demokratikleşme paketini 'türban' parantezine alan, hemen her satırı nefret dolu bir yazı dercetti.

Mesela şöyle dedi: 'Kürtler türban takabilecek. Paketten anladığım bu. Anadilde eğitim falan yok ama... Gülten Kışanak mesela. İsterse türban takabilir artık. O özgürlüğü veriyor paket...'

Aklı sıra Kürt siyasal hareketini falan fiştekleyecek. Biraz daha kaptırsa, Ahmet Türk türban takarsa özgürleşir diyecek de, diyemiyor. Ahmet Türk'e atılan yumruğu alkışladığı yazısı aklına gelmiştir zahir.

Bilmeyen de zannedecek ki Kürtlere anadilde eğitim hakkını savunuyor.

'Töplümsel süreç' şeklinde Kürtlerin şivesiyle dalga geçmeye çalışan bir insan evladı anadilde eğitime hiç evet der mi?!

Kürt çocuklarının her sabah 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' demek zorunda kaldıkları 'andımız' kaldırıldığı için isyan eden birinden böyle bir şey beklemek için aklınızı yele vermeniz şart.

Maksadı şu: Demokratik pakete karşı çıkmak için başörtüsünü araçsallaştırmak.