BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yılmaz Büyükerşen aday olmayacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yeni partisi CHP'den milletvekili aday olmayacağını açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Ben icraat adamıyım. Somut işlerle ortaya çıkmalayım, milletvekilliğine aday değilim" diye konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, halkın kendisini belediye başkanı olarak görmek istediğini söyledi.

Banu Güven'in NTV'de sunduğu 'Artı' adlı programa konuk olan Yılmaz Büyükerşen CHP'ye geçişini şu sözlerle anlattı: "Bağımsız da kalabilirdim ama siyasette daha etkin olmam gerekiyordu. Bizim kararımızda etkili olan husus da Türkiye'nin içinde bulunduğu husustur. Bence tünelden geçmek için solda ve sağda olan aydınların bir durum değerlendirmesi yapması lazımdı. Bu da CHP'ydi."

Büyükerşen, isminin geçmişte de CHP'de gündeme gelmesini hatırlatan Banu Güven'in "Siz siyaseten güçlü bir figürsünüz içine gireceğiniz bir partiye tabii ki bu anlamda güç getirmekle birlikte sizin varlığınızın parti içi dengeleri değiştirebileceğine dair tartışmalar olmuştu geçmişte" şeklindeki  sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim dengeleri değiştirmek gibi bir düşüncem yoktu. O zamanlar benim DSP'den CHP'ye geçmem pek uygun değildi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra hem iç hem de dış konjonktür orada. Seçim kazanacak bir muhalefetin ortaya çıkması lazımdı. Sayın Kılıçdaroğlu CHP'de bir umut olarak doğdu."

MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY DEĞİLİM

CHP'nin çiçeği burnunda politikacısı Büyükerşen, "Önümüzdeki seçimlerde milletvekilliğine aday olmayı düşünüyor musuz?" sorusuna kesin yanıt verdi.

Büyükerşen şöyle konuştu:

CHP'den milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum. Çünkü 1999'da rahmetli  Ecevit önce milletvekilliği teklif etmişti ama ben belediye başkanlığını kabul etmiştim. Siyasete öyle girdim. Kuşkusuz milletvekilliği de erdemli bir konumdu ama ben belediye başkanı olarak sahneye çıktım. Çünkü belediye başkanlığı çok daha yaratıcı ve icraatçı somut icraatları olan bir mevkiydi. Ayrıca ben Eskişehir'deki seçmenlerime de sordum. Bunların içerisinde her partiden bana ve arkadaşlarıma oy veren aydınlık insanlardır. İşte bu insanların yüzde 70'i 'CHP'ye geç ama belediye başkanı olarak görev yap' diye fikir beyan etmiştir.

PARTİ GÖREV VERİRSE KATKI SUNACAK!

Parti görev verirse o görevleri kuşkusuz yapmak durumundayım. Aslına bakarsanız Türkiye'de siyasette bir tıkanıklık var. İş yapacak aktörler maalesef siyasette yer alamıyorlar. Partiler Kanunu yüzünden bir türlü siyasete atılamıyorlar...

Büyükerşen ayrıca Başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olmadığını düşündüğünü söyledi....