BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  MEDYA

Yılların kanalından flaş karar! Kapatılıyor

Türkiye'de 21 yıldır ulusal yayın yapan kanallardan Kanal A televizyonu kapandı. Kurumdan yapılan açıklamada 'Bir takım sebeblerden dolayı yayınımıza ara veriyoruz' ifadesi dikkat çekti.

Abone ol

1996'dan bu yana yayın hayatına devam eden Kanal A televizyonunun kapatıldığı açıklandı. Kanaldan yapılan açıklamada. '28 Şubat’çılar, FETÖ’cüler başta olma üzere bir çok mihrak ile karşımıza çıkan badireleri inanç ve azimle atlattık. Geldiğimiz noktada; Kanal A yayınlarına birtakım sebeplerden dolayı ara veriyoruz.' denildi.

Kanal A'dan yapılan açıklama şöyle: "Kıymetli dostlarımız; 1996 yılından bugüne kadar inandığımız değerler çerçevesinde ilkeli, doğru habercilik ve analizler yapmaya çalıştık. 28 Şubat’çılar, FETÖ’cüler başta olma üzere bir çok mihrak ile karşımıza çıkan badireleri inanç ve azimle atlattık.

KANAL A'NIN SAHİBİ KİM?
1997 yılında yayına başlayan Kanal A, (KTV Yayıncılık Enformasyon Hizmetleri AŞ) Elektronik sektöründe hizmet vererek 1994’ten bu yana faaliyetini sürdüren Termikel Grup'a (Termikel Bilişim Teknolojileri A.Ş) aittir.

Termikel A.Ş., elektrikli ev aletleri üretimi ile kuruluşundan bu yana ilk cam kapaklı köşeli fırın, ilk mini otomatik sıkıcılı çamaşır makinesi, ilk eksantrik kayışlı yayık gibi ilklere imza atarak sektörün öncü firmaları arasındaki saygın bir yere sahiptir.

Hareketli ve yoğun gündemler içerisinde geçen süreçte, vatanımız, milletimiz ve maneviyatımız için sürekli ortak değerleri gündeme getirdik.

Hedeflerimiz gereği medya işinde yıllardır rızık peşine düşmedik. Rızkı veren Cenab-ı Hak’tır düşüncesiyle hareket ettik.

Medya ve özellikle televizyon dünyası dikensiz gül bahçesi değil ki Kanal A gülistan olsun. Ama biz her zaman halimize şükrettik, hamd ettik.

BİR TAKIM SEBEPLERDEN DOLAYI...

Geldiğimiz noktada; Kanal A yayınlarına birtakım sebeplerden dolayı ara veriyoruz. Radyo A ve www.kanalahaber.com yayınlarına devam edecek.

Bu süre zarfında samimiyetini ve sıcaklığını sürekli olarak yanımızda hissettiğimiz siz değerli izleyicilerimize, fedakâr programcılarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Saygılarımızla…"

SAHİBİ AHMET KAYA'DAN AÇIKLAMA

Haberlerin ardından konuşan kanalın sahibi Ahmet Kaya şunları şöyledi:

"Son derece zevkli bir iş. Bir yere bağlı olmadan medyaya devam ettik, millete devlete ülkeye hizmet etmeye çalıştık. Televizyon yöneticilerine gazetecilere hiç bir zaman müdahale etmedik. Bugün de mali nedenlerle sona erdirdik. elevizyon yayıncılığından çıkıyoruz. Makul bir teklif gelirse Kanal A’yı satarız” dedi.

Kanal A'nın sahibi kim? Termikel Grup kime ait?