BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02
HABER /  MEDYA

Yılların eskitemediği Serpil Çakmaklı ilk kez konuştu

Sayım Çınar Serpil Çakmaklı ile söyleşti. Her defasında küllerinden doğmayı başaran, yıllara meydan okuyan isim Altın Koza’ya, Yeşilçam’a, Hollywood’a dair enteresan şeyler anlattı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK
SAYIM ÇINAR -
sayimc@superonline.com

Sayım Çınar Serpil Çakmaklı ile söyleşti. Her defasında küllerinden doğmayı başaran yıllara meydan okuyan isim Altın Koza’ya, Yeşilçam’a, Hollywood’a dair enteresan şeyler anlattı.

ALTIN KOZA'DA SERPİL ÇAKMAKLI RÜZGARI

Her şeyden önce Türk sinemasının en önemli isimlerinden birisiniz, unutulmaz karakterlerdensiniz. Altın Koza’da bir Serpil Çakmaklı rüzgarı esti. Umduğunuzu buldunuz mu?

Halk tarafından fazlasıyla buldum. Sevgi, saygı, samimiyet, içtenlik… Adana halkı çok güzeldir zaten, film çekimlerinde geldim, sahne için geldim, Ferdi Tayfur’la geldik. Festival ise eksikliklerle dolu. Organizasyon hataları çok fazla. Derslerine iyi çalışmamışlar. Bir çırpıda harcanmasına karşıyım Türk sinemasının emekçilerinin. Dört yonca değil yalnızca Türk sineması. Cüneyt Arkın, İzzet Günay değil yalnızca. Onlar idollerimiz o ayrı. Onları tenzih ederim. Bir Eşref Kolçak vardı, yıllarını vermiş, en büyük saygıyı hak ediyor. Asla ona bu saygı gösterilmedi. Sanki sıradan biri gibi davranıldı. Buraya oturacaksın denildi, düşünsenize. Genel müdürlük bu özeni göstermedi, bu fiyasko. Kapanış gecesinde de birçok olay yaşandı. Ben en önde oturdum ancak bu yeterli değil. Diğer ustalarımız da bizimle aynı sırada oturmalıydı. Bütün festivallerde vali, kaymakam, belediye başkanı her daim var. Sanatçının halkla bütünleşmesi, filmin seyri önemli. Sanatçı önde olmalıdır. Tanımıyorlar bile sanatçıyı. Yeni nesil tanımayabilir ama eğitmelisin. Ben yaşamadım ama yaşayanlar var.