BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Yılın ilk kar tatili bu ilden geldi!

Hakkari ve çevresinde yaklaşık bir hafta boyunca etkili olan yağmur, dün yerini kara bıraktı ve hakkari'de okullar tatile dildi.

Abone ol

Hakkari’de dün etkili olan kar yağışı sonucu kapanan köy ve mezra yollarının açılması için İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Taşımalı eğitim yapılan yerlerde ise okullar tatil edildi.

Hakkari ve çevresinde yaklaşık bir hafta boyunca etkili olan yağmur, dün yerini kara bıraktı.

Kar yağışının durmasını ardından kapalı olan köy ve mezra yollarının açılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu 40 köy ve 50 mezranın yolu ulaşıma açılırken halen kapalı olan 27 köy ve 75 mezranın açılması için de karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor.

26423340.jpg

DOĞU'DA SOĞUK HAVA      

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.
      
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altına giren bölgede gün içinde 2 ila 4 derece hava sıcaklıkları artacak. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Ardahan'da 5, Erzincan'da 2, Kars ve Ağrı'da 1 derece ölçüldü. Iğdır'da ise sıcaklık 7 derece kaydedildi.

26423335.jpg
      
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'nde kar kalınlığı 8 santimetreyi buldu. Bölgede beklenen günün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum'da 12, Erzincan'da 17, Ardahan'da 9, Kars'ta 13, Ağrı'da 14 ve Iğdır'da da 19 derece olması bekleniyor.
      
Meteoroloji yetkilileri, gece etkili olabilecek buzlanma, don ve sis olaylarına karşı vatandaşları uyardı.