BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yılın bombası eleştiriye açıldı!

6 Ocak'ta vizyona girecek olan Yavuz Turgul'un başarılı olarak gösterilen yapıtı eleştiriye açıldı.

Abone ol

Usta yönetmen Yavuz Turgul'un merakla beklenen filmi Av Mevsimi bugün ilk kez görücüye çıktı. Filmin galasından önce, basın mensuplarına ve sinema yazarlarına yapılan özel gösterimdeyse film genel olarak geçer not almayı başardı. İşlenen korkunç bir cinayetin ve bu cinayetin bir araya getirdiği insanların öyküsünü konu eden Av Mevsimi, hem vurucu öyküsü hem de başrol oyuncuları Şener Şen, Cem Yılmaz ve Çetin Tekindor'un performanslarıyla izleyiciyi derinden etkileyecek gibi görünüyor. Filmde Şener Şen avcı lakaplı deneyimli bir cinayet detektifini, Cem Yılmaz ise onun Deli lakaplı yardımcısını canlandırıyor. İkili günün birinde, bir ormanda bulunan kesik bir elle ilgili ihbar alıyor. Ardından hayatlarını değiştirecek bir cinayet davasının ortasında kalıyorlar…

Filmin basın gösterimi ardından sinema yazarlarıyla görüştük. Sinema yazarlarının filmin hemen ardından taze taze verdikleri görüşlerse şöyle;

Atilla DORSAY /Sabah: Bir polisiye sever olarak filmin atmosferinden çok etkilendiğimi söylemeliyim. Yavuz Turgul'u ve müthiş görüntülerinden dolayı görüntü yönetmeni Uğur İçbak'ı tebrik etmek gerek. Bir polisi canlandıran ve dramatik bir rolde karşımıza çıkan Cem Yılmaz'a ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Gerçekten de müthiş bir oyun sergilemiş. Canlandırdığı karaktere hayat verirken etkileyici bir performans ortaya koymuş.

Murat ÖZER / SİYAD Başkanı: Filmin son derece iyi bir atmosfere sahip olduğu, prodüksiyon olarak iyi kotarıldığı ve çok iyi oyunculuklar barındırdığı bir gerçek. Örneğin Şener Şen her zamanki gibi iyi bir performans sergiliyor. En iyi performansı değil belki ama son derece başarılı. Cem Yılmaz'sa kesinlikle müthiş oynuyor. Organize İşler'de de ciddi bir rolde karşımıza çıkmıştı ama o karakter ciddi olmasına rağmen gene de komik bir karakterdi. Bu kez öyle bir durum yok. Yılmaz, yüksek oyunculuk gerektiren, öfkeli, sinirleri harap olmuş durumdayken bile karakterini belli bir ölçüyle seyirciye sunmayı başarmış. Av Mevsimi'nde Yavuz Turgul sinemasında başka bir alana geçiyor. Yine kendine has meselelerini anlatıyor, yine harika, ustalıkla yazılmış diyaloglarını işitiyoruz, ama bu farklı bir Yavuz Turgul filmi. Benim kanaatimce Av Mevsimi Turgul için ileriye doğru bir adım değil. Özellikle bir polisiye olarak filmin sırrını biraz erken ifşa ettiğini düşünüyorum. Bu elbette bilinçli bir tercih de olabilir.Ama iyi bir tercih olup olmadığı tartışılır.

Burçin S. YALÇIN / arkapencere.com: Film Türk Sineması açısından son derece başarılı bir prodüksiyon, oyunculuklar son derece sağlam. Bununla birlikte filmin senaryosunun da bir polisiye olarak müthiş başladığını ama sırrını biraz erken izleyiciye hissettirdiğini düşünüyorum. Bu duruma izleyici nasıl bakar bilinmez ama gizem biraz daha sürebilirdi.

Şenay AYDEMİR / Radikal: Filmin yönetmenlik olarak son derece başarılı yönleri olduğunu düşünüyorum. Müthiş kotarılmış sahneler var. Mesela emniyetten bir memurun emeklilik partisinde Cem Yılmaz'ın başlattığı, katılan herkesin eşlik ettiği bir uğurlama şarkısı var. Müthiş çekilmiş bir sahne. Bununla beraber senaryoda zihnimizde soru işareti bırakan bazı bölümler de olduğunu düşünüyorum. Turgul'un senaryolarında genelde bu gibi boşluklar olmaz, ama geneli itibarıyla başarılı bir prodüksiyon Av Mevsimi. Cem Yılmaz ve Şener Şen de son derece iyi oynamışlar.