BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

Yılın Annesi '40 yıldır çamaşırları elde yıkıyorum'

“Yılın Annesi” seçilen engelli çocuk annesi Saniye Demir, “40 yıldır çamaşırları elde yıkıyorum. Hep bir çamaşır makinem olsun diye hayal ederdim” dedi

Abone ol

Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi, bu yıl bir engelli çocuk annesini “Yılın annesi” seçti. Yüzde 98 zihinsel engelli çocuğuna bakarken aynı zamanda evlere temizlik işlerine giden 55 yaşındaki Saniye Demir “Yılın Annesi” seçildi.

Ensar Vakfı Küçükçekmece Şubesi’nde düzenlenen törende konuşan Şube Başkanı Kamil Çakır, iyiliğin, fedakarlığın ve merhametin kaynağı annelerin hakkının ödenemeyeceğini belirterek “En zor anneliği yapan engelli annelerini bugün özellikle hatırlatmak istedik. Onlar özel çocuklarına bakabilmek için adeta kendilerini feda ediyorlar. Bütün ömürleri boyunca kendilerine muhtaç olan evlatlarına gösterdikleri fedakarlık tarif edilemez” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİM ÇOCUĞUMUN OKUMA YAZMA ÖĞRENMESİ

Hastalığından dolayı eşinin çalışamadığını belirten Yılın Annesi Saniye Demir, engelli evladını zor şartlarda büyüttüğünü belirterek, “İki çocuğumu kimseye muhtaç etmeden büyütmek için çalışıyorum, ev temizliklerine gidiyorum. Eşim hasta olduğu için çalışamıyor. Ancak artık ben de çalışmakta zorlanıyorum. Oğlum Mehmet şimdi 15 yaşında. En büyük hayalim, oğlumun bir gün okuma yazmayı öğrenmesi” dedi.

Kendisine hediye edilen çamaşır makinesini göz yaşları arasında kabul eden Demir, “40 yıldır çamaşırları elde yıkıyorum. Hep bir çamaşır makinem olsun diye hayal ederdim. Allah sizden razı olsun. Bizleri bugün unutmadığınız için çok mutluyum” diye konuştu.

Düzenlenen törene katılan engelli annelerine hediyeler ve çiçekler takdim edilirken, minik çocuklara da boyama kalemleri hediye edildi.