BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yıldırım'ın bozkurt işaretine Bahçeli'den ilk açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısında yaptığı bozkurt işaretine ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın bozkurt işareti yapmasına ilişkin, "Başbakan’ın bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Evet diyerek yeni bir bozkurt destanı yazacağız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan için "Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı? ifadesini kullandı.

"Türk milletinin ferdine Bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur, FETÖ’nün paralı piyonları ve kripto elemanları ve siyasi tetikçileri pusuda beklemesin. Sayın Yıldırım, siyasi zerafet ve hoşgörü kapsamında Bozkurt yapıyorsa, bunu saygı, takdir ve tebrikle karşılamak asıl ve esastır" mesajını paylaştı.

Bahçeli, "Bozkurt yapmak ilk bakışta hiç kimseyi MHP’li, Ülkücü yapmaz; ama en azından dürüst ve içtense milli ve yerli olduğunu kanıtlar" diye konuştu.