BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan yeni anayasa için flaş sözler

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa değişikliğini öngören tasarının Rusya dönüşünde Meclis'e sunulacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ile ilişkilerin yeniden normalleşme sürecine girdiğini söyledi. Vize uygulamasında önceye dönülmesinin en önemli beklenti olduğunu kaydeden Yıldırım, yeni anayasayla ilgili tasarının Rusya dönüşü TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Binali Yıldırım, dün Rusya ziyareti öncesi havalimanında açıklama yaptı. Rusya'da Putin ve Medvedev ile görüşme yapacağını belirten Yıldırım,

ilişkilerin tekrar normalleşme sürecine girdiğini kaydetti.

VİZELERİN KALDIRILMASI

Rusya ile ilişkilerde vize uygulamasının önceki gibi olmasının en büyük beklenti olduğunu kaydeden Yıldırım, ikili görüşmelerde Türk Akımı Projesi'nin de hayata geçirilmesinin ele alınacağını belirtti.

TURİZM İÇİN TEŞVİK UYGULAMASI

Rusya ile turizm alanında önümüzdeki yıldan itibaren turizm şirketi ve acentalara teşvik uygulanacağını söyleyen Yıldırım, Türkiye ile Rusya'nın daha yakın ilişki içerisinde olması gerektiğini belirtti. Yıldırım, doğalgaz fiyatlarının da bu ziyarette ele alınacağını kaydetti.

YENİ ANAYASAYI BU HAFTA BİTMEDEN TBMM'YE GETİRECEĞİZ

Yeni anayasa çalışmaları konusunda da bilgi veren Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Meclis'te bir araya geldiklerini söyledi. Yıldırım ikili görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'ye çay içmeye gittim, beraber çay içtik. Biraz sohbet ettik. Anayasa çalışmalarıyla ilgili konuları daha önceden konuştuk. Vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden arkadaşlarımız detayları ve teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek adım adım gerçekleşiyor. Rusya dönüşü bir mani olmazsa bu hafta bitmeden teklifimizi gazi Meclis'e sunmuş olacağız."