BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan uyarı: Aranızda barındırmayın!

Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı töreninde flaş açıklamalarda bulundu. Yıldırım FETÖ ve PKK'yla ilgili uyarıda bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı sebebiyle Erzincan'da düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım: ''Bu ülkede malesef FETÖ mensupları birçok kurumlara sızıp, devleti yıkma planlarını sürdürdüler. FETÖ ve PKK'yı aranızda asla barındırmayın'' uyarısında bulundu. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları; 

'FETÖ VE PKK'YI ARANIZDA BARINDIRMAYIN'

Bu ülkede malesef FETÖ mensupları birçok kurumlara sızıp, devleti yıkma planlarını sürdürdüler. 15 Temmuz'da bunları hain planları ortaya çıktı. FETÖ ve PKK'yı aranızda asla barındırmayın. Hedefimiz Türkiye'nin parmakla gösterilen ülkeler arasına girmesi için çalışacağız. Çocuklarımızı ülkesini, milletini, byarağını ve devletini seven olarak yetiştirmek boynunuzun borcudur. Bunu da görüyor ve sizinle iftihar duyuyoruz.

'EĞİTİME VERİLEN DESTEK 100 MİLYARAIN ÜZERİNE ÇIKTI'

Milli Eğitim'e ayrılan pay bugün 100 milyarın üzerine çıktı. Taşa, toprağa yapılacak yatırımın belli bir ömrü var. Eğitime yapılan yatırımın ise ömrü nesilden nesile aktarılarak sonsuza kadar devam eder. Gençlerimiz, Türkiye'nin aydınlık geleceğidir.

15 Temmuz'da gençlerimizin neler yaptıklarını gördüler. Asker kılığındaki terör örgütü mensuplarına gençlerimiz ülkelerini teslim etmediler. Eğitime yatırımlarımız devam ediyor.

'KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 97'E YÜKSELDİ'

Kız çocuklarında okullaşma oranı son 14 yıl içerisinde yüzde 87'lerden yüzde 97'lere çıktı. Eğitim sistemimizde sanat ve spor liseleri gibi çeşitlilik başladı. Bugün 920 bin ciavrın öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerin 542 bini bizimn iktidarımız görevinde başladı.

30 binden fazla bilişim sınıfları kuruldu. Türkiye'deki bütün derslikler akıllı tahtalarla donatıldı. Herşey insan için. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.

DÜNYADA HAK ETTİĞİMİZ YERİ ALACAĞIZ

Bugüne kadar okullarımıza ve öğretmenlerimize yani eğitim sistemimizin alt yapısına çok büyük yatırımlar yaptık.Eğitim-öğretim internet üzerinden yapılmaya başlandı. Artık bilişimin bütün imkanları kullanılarak dünyaya açılabiliyorsunuz. Bilgi en büyük güç. Artık bilgiyi kullanıp, öne geçeceğiz. Dünya da hak ettiğmiz yeri alacağız.