BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan müjde üstüne müjde!

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ankara il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada Ankara'ya yapılan yatırımlardan örnekler veren Yıldırım, Ankara- Sivas hızlı tren projesinin bu yıl tamamlanacağını müjdeledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu söyledi. AK Parti'ye emek veren ve şu an aktif olarak görev almayanlara da seslenen Yıldırım, millete sevdalı olmanın emekliliğinin olmadığını söyledi. Ankara'ya üst üste müjdeler de veren Yıldırım, Keçiören metrosunun bu yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın iftar programında konuştu. Türkiye'nin bölge itibariyle çok önemli sorumluluğunun bulunduğunu söyleyen Yıldırım, bölgedeki istikrarsızlığın Türkiye'nin terörle mücadelesini olumsuz etkilediğini kaydetti. Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de mültecilere kucak açtığını anlatan Yıldırım, Avrupa'nın bunu bir türlü anlayamadığını, anlamasının da mümkün olmadığını söyledi.

ANKARA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

AK Parti iktidarlarında Ankara'ya 60 milyar yatırım yapıldığını anlatan Yıldırım, 14 yılda 14 bin yeni derslik, 10 üniversite, 127 sağlık tesisi ve 69 bin yeni konut yapıldığını söyledi. 2018 yılında Ankara- Sivas hızlı tren projesinin tamamlanacağını ve Ankara- Sivas arasının 2 saate ineceğini ifade eden Yıldırım, Ankara- İzmir arasının da 3,5 saate ineceğini söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

"Sincan metrosunu hizmete aldık mı? Çayyolu metrosunu yaptık mı? Sıra artık Keçiören'de. Bu sene sonu inşallah, ulaştırma bakanımız ve ekibi Keçiören hattını hizmete açacak. Kızılay- Esenboğa Havaalanı metrosu bu yıl projesi hazırlanarak, çalışmalarına başlanacak.

"MİLLETE SEVDANIN EMEKLİLİĞİ OLMAZ"

Bu millete vefa borcunuzu parlak hizmetlerle ödediniz, ödemeye devam ediyorsunuz. İçinizde görevi sona ermiş arkadaşlar var. Aktif görev almamış arkadaşlara bir kaç şöy söylemem gerekiyor. AK Partili olmak millete sevdalı olmaktır. Millete sevdalı olmanın emekliliği de yoktur.

"MUHALEFET SORUNUMUZ VAR"

Türkiye'nin en büyük sorunu muhalefet sorunudur. Türkiye'nin sorunlarını dertlenen bir muhalefet anlayışı yoktur. Böyle bir muhalefet olamadığı için AK Parti hızını artırmakta gerekli gayreti gösteremiyor. Kuvvetli muhalefet iktidarı daha dinamik hale getirir."