BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan muhalefete sıcak mesajlar

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz sonrası başlayan uzlaşmanın devamını istediklerini ve bu konuda iktidar olarak daha dikkatli olacaklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'da yaşanan ve Türkiye'ye yeni kapılan açan birlik beraberlik ruhunu devam ettireceklerini söyledi. Uzlaşmanın devamı için iktidar olarak daha dikkatli davranacaklarını ifade eden Yıldırım, ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacaklarını kaydetti.

Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada birlik beraberlik mesajı verdi. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası başlayan dayanışma ve işbirliğinin ülke menfaatleri için büyük bir kararlılıkla devam ettirdiklerini söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

"7 Ağustos’ta Yenikapı’da yaşanan ve Türkiye’ye yeni kapılar açan o birlik beraberlik ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde, ülkemizin iç ve dış sorunlarını kolayca aşmasında temel konularımızda beraber hareket etmek tabiatıyla her bakımdan milletimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlıyor.

"ÜLKEMİZİN BAŞINI AĞRITAN BİRKAÇ TEMEL KONUDA BİLGİ VERME FIRSATI BULDUK"

Bu sabah ki toplantıda da sayın genel başkanlara, ülkemizin başını ağrıtan birkaç temel konuda bilgi verme fırsatı bulduk. Özellikle uzun süreden beri devam etmekte olan terörle PKK terörüyle yaptığımız mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ki hareket tarzımızı anlatma fırsatı bulduk. Ve bazı detayları da kendileriyle paylaştık.

"UZLAŞARAK ÇÖZME GAYRETİ..."

Türkiye'nin önünde güzel günler var. Bir yandan sağlanan birlik ve kardeşlik ortamını, uzlaşma ortamını devam ettirmek için iktidar partisi sorumluluğunu bilerek daha dikkatli davranacağız. Ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içinde olacağız."