BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan İzmir'e müjde üstüne müjde

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı ve ilk kez yerli silahların deneneceği Efes Tatbikatı'na katılmak üzene İzmir'e gitti. Yıldırım, İzmir'de kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in son 20 yılda hizmette geri kaldığını söyleyerek bu hizmet açığının ortadan kaldırılacağını söyledi. Yıldırım, İzmir için projelerinin olduğunu ifade ederek tüm projelerin birer birer hayata geçireceklerini müjdeledi.

Binali Yıldırım, seçim bölgesi İzmir'de vatandaşlara seslendi. İşte Yıldırım'ın o sözleri:

"İzmir'i artık hizmet yoksunluğundan mutlaka kurtaracağız. Başladığımız 35 projeyi bitireceğiz. 

Benim için hayatımın dönüm noktası 2011 yılının Mart ayıdır. İzmir'den milletvekili adayı gösterildiğim zaman biraz endişelenmiştim. Çok

bilmediğim, daha önce bulunmadığım bir şehre gidiyorum. Acaba nelerle karşılaşacağım? Ancak İzmir'e gelince bu coşkuyu görünce, "İzmir benim şehrim" dedim.

İzmir deyip geçmeyelim. İzmir ilk kurşunun atıldığı şehirdir, İzmir Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir. Ama İzmir ne yazık ki son 20 yıl içinde maalesef gelişmesini tamamlayamadı. İzmir geri kaldı. Ama hiç merak etmeyin, sizlerin hizmet açığını ortadan kaldıracak ve İzmir'i tekrar İstanbul ile yarışan il yapmaya kararlıyız.

"İZMİR'İN ÇILGIN PROJESİNİ DE UNUTTUK SANMAYIN"

İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyolu, Osmangazi Köprüsü'nü tamamladık, 30 Haziran'da açıyoruz. Hayırlı olsun. 2 yıl sonra Bursa-İzmir arası da bitmiş olacak. Böylece 3 satten az bir sürede İstanbul'da olacağız.

Ankara'dan hızlı trenin sesi Afyon'dan Uşak'a doğru emin adımlarla ilerliyor. Hızlı tren de İzmir'e geliyor, hayırlı uğurlu olsun. Zannetmeyin ki İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Nasıl Konak Tüneli'ni yaptıysak, Körfez geçişini de mutlaka yapacağız. Konak ile Karşıyaka'yı birbiri ile birleştireceğiz.