BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yıldırım'dan İstanbullulara müjde! 90 milyardan fazla...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mega kent İstanbul'a müjde verdi. İstanbul'a 90 miyarı aşacak yatırımlar geliyor.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca İstanbul'a yapılan yatırımları değerlendirdi.

Yıldırım, İstanbul'a yapılan her yatırımın karşılığını bulduğunu belirterek, "İstanbul'a yaptığımız yatırım 90 milyar lirayı aşacak" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİK

Yıldırım, İstanbul'un ulaşım sorununu çözmek için dünyanın en büyük projelerini bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Yıldırım, bugüne kadar bakanlık olarak İstanbul'a yaklaşık 17 milyar liralık yatırım yaptıklarını, kamu-özel iş birliğiyle yapılanlarla birlikte devam eden projeler tamamlandığında bu rakamın 90 milyar lirayı aşacağını ifade etti.

İSTANBUL'UN ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK

İstanbul Boğazı'nda Marmaray'a kardeş proje olan "Avrasya Geçişi" projesinin açılışı için gün saymaya başlandığını aktaran Yıldırım, ''Bu projenin maliyeti, 1,2 milyar dolar. Bununla birlikte yapımı devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi projesinin maliyeti 6,3 milyar dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve devamı yolların maliyeti 2,5 milyar dolar, 3. havalimanının maliyeti 13,1 milyar dolar, Haliç Yat Limanı projesinin maliyeti ise 600 milyon dolar. Bütün bu projelerimiz, İstanbul'un ulaşımını kolaylaştıracak ve büyük ölçüde de tamamlanmış projelerdir'' diye konuştu.