BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Binali Yıldırım'dan Hürriyet'e manşet ayarı

Başbakan Binali Yıldrım, Hürriyet gazetesinin Genelkurmay'a dayandırarak attığı manşete tepki gösterdi. Yıldırım, 28 Şubat'ın benzeri bir algı yürütüldüğünü söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Hürriyet gazetesinin "Karargah rahatsız" manşetine sert tepki! Geçmişti olduğu gibi iktidara tezgah kuranların bugün de benzer şeylerin yapmaya çalıştığını söyleyen Yıldırım, "Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Binali Yıldırım, 16 Nisan referandum çalışmalarına dün Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde düzenlenen mitingle başladı. Burada yaptığı konuşmasında Hürriyet gazetesinin "Karargah rahatsız" manşetine tepki gösterdi. İşte Yıldırım'ın o sözleri:

"Eskiden hatırlayın manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, hükümet yıkmak tarih oldu. 'Karargah rahatsız' bu manşetleri hatırlıyorsunuz değil mi. Eskiden, 28 Şubat'ı başlatmadan önce büyük denen gazeteler bu manşetleri ata ata, halkın seçtiği iktidarı al aşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Şimdi bakıyorum, benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar." 

"BU ALGI OPERASYONLARI SÖZE SEKER Mİ?"

Meydandakilere, "Demokrasi dışı gerişimlere karşı 15 Temmuz'da en güzel cevabı veren Kahramankazanlılar bu algı operasyonları size söker mi? diye soran Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Elbette sökmez. Kahramankazanlılar sizden bir söz almak istiyorum. 16 Nisan'a kadar kapı kapı, ev ev dolaşmaya hazır mısınız? Sıkmadık el, tebessüm etmedik yüz kalmayıncaya kadar çalışacak mısınız? Bir 'evet'i bin 'evet', bin 'evet'i milyonlarca 'evet' yapmak için bütün teşkilat olarak sahalarda olacak mısınız? 'Evet' için konu komşu, çarşı pazar gezip Türkiye'nin aydınlık yarınlarının inşası için 2023 Türkiyesi'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi için çalışmaya var mısınız? (Meydandakilerin 'evet' yanıtı üzerine) O zaman söz sizde, kalıcı istikrar, güçlü Türkiye için, sözde demokrasi değil, etkin temsil için, üstünlerin değil, milletin kendi anayasası için, ithal değil milli siyaset için kararımız (evet)."rak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar."

Bozkurtlar AK Parti'nin mitinginde!

Resmen başladılar! Erdoğan ve Yıldırım'dan Kayseri sürprizi