BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan HDP'ye Kandil göndermesi

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'nin iradesine Kandil'e sattığını söyledi. Hakkari'de vatandaşlara seslenen Yıldırım, PKK'ya seslendi Kandil'i söndüreceklerini kaydetti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, siyasetin meşru zeminde yapılması gerektiğini söyleyerek PKK'nın bölge insanına ihanet ettiğini söyledi. HDP'nin iradesini Kandil'e sattığını da ifade eden Yıldırım, terörle mücadele sözü verdi Kandil'i söndüreceklerini söyledi.

Binali Yıldırım, dün Hakkari'de toplu açılış ve temel atma töreninde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, buradaki konuşmasında, Yüksekova'nın 'Artık bu topraklarda teröre yer yok' dediğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Hakkari'de, Yüksekova'da yıllardır zulüm yapan PKK terör örgütünün Hakkari'ye, Yüksekova'ya vereceği hiçbir hizmet yoktur. Korkmayın, bu alçaklar bir daha sizin kılınıza dokunamayacak, hiç merak etmeyin. Devletiniz burada, ay yıldızlı bayrağımızın hepimizin başının üzerinde yeri var. Onun gölgesinde kardeşçe bir olarak, beraber olarak yaşamaya devam edeceğiz.

"KARŞILARINDA BİZİ BULURLAR"

Sizler de 15 Temmuz gecesi, Hakkari Yüksekova, ay yıldızlı bayrağınızla meydana indiniz, FETÖ terör örgütüne gereken dersi verdiniz. Bundan böyle devletle millet arasına bu terör örgütlerinin girmesine asla müsaade edilmeyecek. Bu bölgeye gelen yatırımların önünü kesen, fabrika kuracak adamın önünü kesen, haraç isteyen kim olursa olsun karşısında bizi bulacak.

"O KANDİL'İ SÖNDÜRECEĞİZ"

Sizden oy isteyen HDP'liler, bugün gelebiliyor mu yanınıza? Gelemezler. Çünkü iradelerini onlar Kandil'e verdiler, Kandil'e sattılar kendilerini. Ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz. Açıkça söylüyorum; yargı, polis eliyle, korucularımızla, askerimizle, jandarmamızla; huzuru bozan PKK'lıların, FETÖ'cülerin canına okuyacağız. Terör örgütlerinin bu aralarındaki işbirliğini biliyoruz, gereğini yapacağız."